Топ вести
22.05.2018 - Извънредно и на живо: Служителите по чистотата във Видин, излизат на протест (Новините на Видин Вест)
22.05.2018 - Чудотворната икона на св. Богородица „Одигитрия Байталска“ пристигна във Видин, за поклонение
22.05.2018 - Около 1,6 млрд. лв. ще се инвестират във ВиК, в 51 населени места
22.05.2018 - Областна комисия предлага промени в проекта на Националната здравна карта за област Видин
22.05.2018 - Пърформънс „Хронолог-разказвачът на време”, включващ се в културната програма на Бг Европредседателството, ще се изпълни в Монтана
22.05.2018 - На 26 май се провежда шесто издание на фестивала на народната кухня „Бабина душица“, в Монтана
22.05.2018 - Задържаха 23-годишен шофьор, употребил метамфетамини и канабис, в гр. Бяла Слатина
22.05.2018 - На територията на ОД МВР – Враца се проведе мащабна специализирана операция по линия „Наркотици“
22.05.2018 - Владимир Путин посреща Румен Радев, в Сочи
22.05.2018 - Министър-председателят разпореди изготвянето на механизъм за изплащане на заплатите във врачанската и ловешката болница
Монтана посрещна Видинския митрополит

Монтана посрещна Видинския митрополит

Монтана посрещна Негово Високопреосвещенство новия Видински митрополит Даниил.
Вчера в Попската градина пред храм „Св. Св. Кирил и Методий”. Церемонията по посрещането започна с изпълнения на Духов оркестър „Дико Илиев” към НЧ „Разум 1883” с диригент Пламен Крумов.
Малко по-късно пристигна от с. Сумер кортежа на митрополит Даниил заедно с придружаващите го архиереи, където той пресече границата Видинска епархия и беше приветстван от миряните.
Събитието започна с изпълненията на родопска песен тъй като новият Видински митрополит е родом от Смолян, а след нея и северняшка песен от Фолклорна формация „Огоста” към НЧ „Разум 1883” с ръководител Цветан Цветанов.
След това бе поздравен от Негово Високопреподобие архимандрит Антим и кметът на Монтана Златко Живков. Градоначалникът подари на митрополита тъкано декоративно пано с чипровски мотиви. Поздравителна реч изнесе и Областния управител на града Росен Белчев , който му поднесе като дар жезъл.
След речите на официалните гости, сред които и тази на митрополит Даниил, тържествената част продължи с изпълнение на Танцов ансамбъл „Пъстрина” към НЧ „Разум 1883” с хореограф Първан Първанов.
Митрополита и придружаващите го архиереи за кратко посетиха и храм „Св. св. Кирил и Методий”. Там свещениците от местния храм подариха на главата на митрополията дарове. След което гражданите получиха лично благословията на митрополита и по една осветена иконка.
Преди да пристига в Северозапада новият владика е бил в Ню Йорк, където е бил викарий на митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder