Топ вести
21.02.2018 - Eмисия новини на Видин Вест (21.02.2018г.)
21.02.2018 - Позиция на БСП от преди минути! Кое налага сменянето на директора на МБАЛ“Света Петка“ ?
21.02.2018 - Полицията в Монтана привиквала протестиращи (Новините на Видин Вест)
21.02.2018 - Фирмите без дейност не подават годишна данъчна декларация
21.02.2018 - Областните администрации в Северозападна България ще изпълняват контролираща роля в изпълнението на европроекти
21.02.2018 - Детска градина във Враца въведе интерактивно обучение
21.02.2018 - Почти сигурно! д-р Цветан Василев сменя д-р Виолета Дочкова в МБАЛ „Света Петка“ (Новините на Видин Вест)
21.02.2018 - Росица Кирова: „Не ни е страх от репресия! Протестът продължава!“ (Новините на Видин Вест)
21.02.2018 - Изложба на жени творци по повод 8-ми март се организира в Монтана
21.02.2018 - През последното денонощие КАТ отчетоха над 100 нарушения по пътищата
Комисията по заетост обсъди и съгласува предложенията  за държавен план-прием за учебната 2018/2019 за училищата в областта

Комисията по заетост обсъди и съгласува предложенията за държавен план-прием за учебната 2018/2019 за училищата в областта

Днес в Конферентния център на Областна администрация се проведе заседание на  Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на Област Видин. Заседанието бе открито от Областния управител на Видин Албена Георгиева.

Срещата започна с  представяне, обсъждане и съгласуване на предложенията за държавен план-прием за учебната 2018-2019 година, направени от училищата на територията на област Видин. Предложенията за държавния план прием бяха представени от Веселка Асенова – Началник на Регионалното управление на образованието – Видин.

Нашият екип смята, че така предложеният план-прием е балансиран, съобразен е с нуждите на нашия район, съобразен е с държавната политика на Министерство на образованието и науката, съобразен е с традициите в нашата област, така че всичко предвидено в план-приема, отговаря на изискванията.“ – отбеляза Асенова по време на представянето на план-приема.

За област Видин профилираните паралелки са общо 13 на брой, като нов профил има в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Брегово – „Хардуерни и софтуерни науки“.

Професионалните паралелки са общо 18 за областта. В ПГТ „Михалаки Георгиев“- Видин се разкрива нова специалност „Маникюр, педикюр и ноктопластика“. В ПТГ “Васил Левски“ нова специалност е „Автомобилна мехатроника“. Предлагат се и две паралелки с задочна форма на обучение – в професионалната гимназия в Дунавци – 1 паралелка,   специалност „Горско стопанство“ и в ПТГ “Васил Левски“ Видин – 1 паралелка специалност „Сухо строителство“.

По време на днешното заседание на Комисията по заетост се дискутира и начинът за провеждане на проучване на потребностите на работодателите от региона от работна сила по реда на Закона за насърчаване на заетостта, който бе представен от  Даниела Накова – Директор на Регионалната служба по заетост – Монтана.

Избрана и сформирана бе Работна  група за реализиране на проучването, която включва представители на областна администрация и общините на територията на областта, териториалните поделения на Агенция по заетостта, областните структури на представителните организации на работодателите и представителните организации на работниците и служителите, и отраслови и браншови организации. Работната група ще организира, координира и проведе набирането на информация от работодатели от областта и ще я внесе за обсъждане в Комисията по заетостта.

Екип: Видин Вест

Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder