Събраха се средствата необходими за ремонт на опожарения блок в Бойчиновци

Събраха се средствата необходими за ремонт на опожарения блок в Бойчиновци

Народните представители от ГЕРБ Дилян Димитров и Ирена Димова дариха 5000 лева от субсидията на партията, за да може да бъде възстановен изгорелия в края на декември блок в квартал „Огоста” в Бойчиновци. Там беше и областният управител на Монтана Росен Белчев.
Досега по дарителската сметка има събрани малко над 38 хиляди лева, от които 12 хиляди лева са отпуснати от общинският съвет на Бойчиновци, 18 000 са събрани от дарители, 2 500 лв дариха от БСП и 500 лв от ВМРО.
Три фирми са дали оферти за изграждане на покрива на блока. Изготвена е и проектно-сметна документация според която ремонтът би струвал 42 000 лв
В началото на януари специалист огледа сградата и даде становище, че основите му са здрави и той може да бъде възстановен.
Депутатите са договорили като дарение да бъде даден и дървения материал за покрива от Северозападното горско предприятие във Враца. Те са готови да осигурят безплатно 53 кубика дървен материал. От Българският червен кръст ще дарят и домакински уреди на живеещите в блока.
Собствениците на пострадалите жилища вече имат необходимите средства за възстановяване на покрива.
10 от пострадалите вече са получили и социална помощ от 325 лв.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder