Учителите от дома в Борован може да бъдат обвинени в дискриминация

Учителите от дома в Борован може да бъдат обвинени в дискриминация

След като КЗД се самосезира по случая, насилието над децата от дома в Борован може да се окаже и дискриминация.

След като става дума за насилие над деца, лишени от родителски грижи, Комисията ще изследва наличие на неравно третиране по признаци „семейно положение“, „обществено положение“, „лично положение“ и др., поясниха от пресцентъра на иституцията.
Учителите, които си позволиха да бият, обиждат и тормозят децата от дома семеен тип в Борован, може да се окажат обвинени в дискриминация.

Петър Кичашки, вносител на предложението за самосезиране на КЗД пояснява:
„Насилието над деца е недопустимо. Напоследък виждаме как сякаш насилието се превръща от изключение в норма на поведение. Трябва да се каже ясно и на висок глас, че нито обществото, нито институциите ще толерираме такова ужасяващо поведение. Който посяга над деца, трябва да е готов да си носи последствията“.

Зам.-председателят на КЗД Баки Хюсеинов заяви: „Комисията за защита от дискриминация с тревога отбелязва, че случаите на агресия в обществото се увеличават. Не случайно съвсем скоро ние изпратихме един призив за помирение. Езикът на омразата и агресията в публичното говорене се мултиплицират и намират място в обществото и заобикалящото ни ежедневие, а това е недопустимо“.

Източник: dnes.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder