Фондация за регионално развитие ще проведе курсове по български език за представителите на целевите групи в Румъния по проект „Шанс за развитие“

Фондация за регионално развитие ще проведе курсове по български език за представителите на целевите групи в Румъния по проект „Шанс за развитие“

В периода 25 февруари 2018 г. и 6 март 2018 г. Фондация за регионално развитие ще проведе втората част от курса по български език за румънските представители на целевите групи на проект „Шанс за развитие“ – студенти от Университета в Крайова.
Целта на курса е придобиване на основни познания по български език: лексика и граматика, използвани в ежедневната устна и писмена комуникация. Курсът ще включи също граматически упражнения и упражнения за четене, писане, слушане и разбиране.
Целта на обучението е до края на курса за начинаещи студентите да могат да задават и да отговарят на елементарни въпроси, да разбират и да взаимодействат в реалистични ситуации, да имат основни разговори на български език и да използват най-често срещаните думи и изрази, да четат и пишат основни изречения на кирилица.
Проект „Шанс за развитие“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Програма за трансгранично сътрудничество „ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитиe и от националните бюджети на Република Румъния и Република България. Насочен е към повишаване на капацитета и пригодността за заетост чрез едновременно развиване на професионалните умения и осигуряване на по-добра комуникация между работодатели и лица, търсещи работа в окръг Долж, област Видин и област Велико Търново.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder