Топ вести
22.06.2018 - Социалните в Норвегия отнели двумесечното бебе на млада майка
22.06.2018 - Турската опозиция с милионен митинг в Измир, подготвя по-мащабен в Истанбул
22.06.2018 - Продават „Ферари“ от 1962 г. за рекордните 45 млн. долара
22.06.2018 - Какви са щетите след пороя в монтанското село Ерден?
22.06.2018 - Конфликт за паркомясто. Кой контролира стикерите за коли на хора с увреждания?
22.06.2018 - Нов случай на избягал затворник!
22.06.2018 - Нов сезон – второ издание на фестивала за опера и балет, във Видин
22.06.2018 - „ДУНАВСКИ ДРАГАЖЕН ФЛОТ ВИДИН” АД изпълни договор за изпълнение на Проект „Добри и безопасни условия на труд 2016“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.
22.06.2018 - Среща с националните шампиони по роботика, от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, в Община Видин
22.06.2018 - Велосипедистка пострада, след удар в предна дясна врата на товарен камион
Детска градина във Враца въведе интерактивно обучение

Детска градина във Враца въведе интерактивно обучение

„Динамична образователна среда в детската градина“ бе темата на провелата се дискусия и педагогическа визита в Детска градина „Единство Творчество Красота“ във Враца. Малките възпитаници представиха пред присъстващите, учители и директори на детски учебни заведения, развитието на дигитални умения, необходими за успешното преминаване към училищното образование, чрез използване на образователен софтуер „ИТИ – ДГ ”.
Сред официалните гости на изнесеното интерактивно обучение бе кметът Калин Каменов, който поздрави директора на детската градина Елена Кирилова за иновативната идея и призова присъстващите да споделят добрата практика и при тях.
„Подобряването на инфраструктурата е изключително важна за детските градини, но подходът на учене и стимулиране на децата да бъдат активни е голяма отговорност за всеки един от нас.“ – каза Каменов и призова преподавателите да продължат да надграждат своите знания и умения. Той посочи, че Община Враца ще осигури обучение на педагози от града по новия метод на обучение на деца „Монтесори“, който вече се прилага в редица детски градини в страната.
„Подход, качество, обучение и развитие – това е ключът към успеха. Убеден съм, че ще получите подкрепата и на родителите, защото по този начин ще се осигури най-добрата грижа за децата. Инвестиция в качество, е инвестиция в бъдещето“ – добави още кметът Калин Каменов.
По време на форума децата демонстрираха работа с таблети, овладяване на основни умения по програмиране, както и ориентиране в двумерното пространство.
Целта на педагогическата ситуация е стимулиране на интелектуалното развитие на подрастващите чрез изграждане основите на логико-математическо мислене и сензорните способности.
На срещата бе дискутирана приложимостта на Информационни и Комуникационни Технологии за развитие на комплексни компетентности и дигитални умения и отношения, необходими за успешното преминаване на детето към училищно обучение.
Сред присъстващите на форума бяха още заместник-кметът Петя Долапчиева, началник Регионално управление на образованието Галина Евденова, експерти и преподаватели.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder