Фирмите без дейност не подават годишна данъчна декларация

Фирмите без дейност не подават годишна данъчна декларация

Годишните данъчни декларации за корпоративен данък за 2017 година се подават само по електронен път. Срока за подаването им е до 2 април, защото 31 март е почивен ден. До момента в офис Видин своите годишни декларации са подали 413 фирми.
От НАП напомнят, че е важно е фирмите да следят съобщенията, които връща информационната система на НАП след приемането и обработката на подадените декларации по електронен път. При констатирани грешки и/или несъответствия всички клиенти имат срок в който трябва да направят корекция на подадените данни.
Дружествата, коите не са извършвали дейност няма да подават годишна даначна декларация за 2017 година, това обаче не означава че те са освободени от подавате на информация в Националния статистически институт и в Агенцията по вписванията.
През 2018 година продължава да функционира изграденият от НСИ и НАП единен вход за подаване на годишните отчети за дейността, т.е. фирмите могат да подадат годишния си отчет за дейността на едно място. Годишен отчет за дейността може да бъде подаден по електронен път чрез електронен подпис или ПИК на НАП в Информационната система на НСИ – „Бизнес статистика“.
Повече информация за подаването на данъчни и осигурителни декларации може да получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор, на интернет страницата на НАП www.nap.bg или в офисите на приходната агенция в страната.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder