Топ вести
Снегопочистващата техника при Община Видин в денонощен режим на работа заради зимната обстановка

Снегопочистващата техника при Община Видин в денонощен режим на работа заради зимната обстановка

Във Видин снегопочистващите машини излязоха около 16 часа в неделния ден и започнаха работа по главните артерии на града – бул. „Панония“, ул. „Цар Симеон Велики“, ул. „Цар Иван Александър II“. Заради непрекъснатия снеговалеж и силен вятър до сега са направени три обработки. Извършено е осоляване на кръстовища и надлези. През нощта машините влязоха в кварталите, почистени са пространствата около училища, детски градини и обществени сгради.
В град Видин на терен са 4 снегорина и 2 фадроми на звеното за чистота. До около 17-18 см е снежната покривка към 10 часа на 26 февруари. Освен заради силния вятър и минусовите температури, работата се затруднява и вследствие на лошо паркираните автомобили по улиците. Затова Общината призовава гражданите да спазват правилата за паркиране и да съдействат максимално в създалата се затруднена зимна обстановка. Въпреки това се прави всичко възможно за нормалната проходимост при тези условия. Днес продължава снегопочистването в кварталите, а след намаляване на трафика вечерта, снегорините отново ще излязат на главните артерии. Обезпечени са достатъчно инертни материали.
В населените места на Община Видин пътищата са проходими при зимни условия. Проблем възникна след 9 часа тази сутрин на пътя към село Въртоп, където са се образували преспи до 1 метър, но в момента техниката работи за пробиването им. Кметовете на селищата поддържат постоянна връзка със снегопочистващите фирми и се реагира своевременно.
По информация на Областно пътно управление – Видин пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на областта са обработени и проходими при зимни условия.
Според метеорологичната прогноза се очаква снеговалежът да продължи до утре на обяд.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder