Нови 300 хиляди лева за спорт във Видин (Новините на Видин Вест)

Нови 300 хиляди лева за спорт във Видин (Новините на Видин Вест)

Нови 300 хиляди обществени средства отиват за спорта във Видин. И този път най-много пари, цели 115 хиляди отиват за третодивизионния „Бдин“. Припомяме, че предаването на „Видин Вест“ – „Темите“, реализира мащабно разследване, което показа как се харчат парите ни за спорт в Северозапада. Тогава от Общината не видяха проблем в харча.

И тази година старата песен се връща с нов глас. В списъка за субсидиране са десетки спортни клубове и десетки от тях със съмнителни постижения. А това разгневи някои от съветниците.

Росица Кирова – „Единни за промяна“
„Даваме едни пари на някого, без да контролираме реално за какво се използват.“

Парите и тази година са 300 хиляди лева, 115 от които отиват за футбола. Опозицията поиска ясни критерии за субсидиране още преди 2 години, а управляващите казаха, че такива има. Пари се давали за постижения, посещаемост, за принос в развитието на спорта в Общината.

Росица Кирова- „Единни за промяна“
„ЕЛИ“, – практикуваният от СК е олимпийски или не такъв. Аз говоря на Български език, но имам нужда от преводач.“

Така или иначе с гласовете на управляващите и ДПС, парите заминаха към 11 oт 17 -те спортни клуба. Останалите комисията ги изключила заради генериране на стопанска дейност. Преди няколко седмици в предаването „Темите“- голмасторът на „Бдин“ – Александър Соколов сигнализира, че са изгонени от клуба за дето си поискали дължимите заплати. От управителния съвет на „Бдин“ заявиха пред екипа ни, че това за тях е приключена тема и когато дойде новият бюджет от Общината, заплатите на футболистите ще бъде изплатена. Дали това ще стане, екипът ни ще следи от близо.

Росица Кирова: „Единни за промяна“

„Просто взимаме едни пари и ги хвърляме през прозореца.“

Автор: Калин Иванов

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder