Топ вести
Днес се отбелязваме международния ден на хората с редки болести

Днес се отбелязваме международния ден на хората с редки болести

По традиция този ден се отбелязва последния ден на месец февруари.
По целия свят пациентски организации и техните партньори обединяват усилията си, за да привлекат вниманието на обществото към проблемите на страдащите и подобряване на грижата за тях.
За единадесета поредна година, под международното мото – „Покажи своята рядкост, покажи своята съпричастност“, Националният алианс, чрез координатори и доброволци, местни власти, институции и медии, организира в 19 града отбелязването на Международния ден на хората с редки болести.

Информационни кампании, пресконференции, спортни изяви и тематични кръгли маси ще има в София, Пловдив, Варна, Русе, Плевен, Стара Загора, Шумен, Сливен, с. Коритен –Добричко, Хасково, Харманли, Ракитово, Велинград, Петрич, Сандански, Кюстендил и Враца.
Студенти от Медицинския филиал в Шумен ще раздават информационни материали на гражданите пред сградата на областната администрация. Там, в 13.00 часа, участници в инициативата ще пуснат в небето разноцветни балони в знак на съпричастност с хората с редки заболявания.

Идеята на доброволците е да се привлече вниманието на обществото към проблемите на страдащите от различни редки заболявания и към необходимостта от подобряване на здравната култура на населението.

Източник: novini.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder