Празнична изложба в Лом по случай Баба Марта

Празнична изложба в Лом по случай Баба Марта

Красиви мартенички, картички и приложни пана украсиха художествената галерия „Поломие” в Лом в навечерието на 1 март обявиха от общината. Червено- белите уникати са измайсторени с много въображение и старание от деца, ученици, баби от дневните центрове и граждани.
Творенията на децата от градините, учениците от училищата и хората от социалните институции бяха отличени с грамоти и поздравления от кмета Пенка Пенкова, която почерпи всички деца с лакомства. А преди откриването на изложбата децата украсиха с мартеници дървета пред галерията.
Основна част от изложбата и програмата бе участието на клубовете от 7 училища, включени в проекта на Община Лом „Заедно в училище“.
Вокалната група от клуб „Музика и танци“ към СУ „Димитър Маринов“, с ръководител Василка Иванова, изпълни две фолклорни песни и създаде истинско празнично настроение. Изявиха се и децата от клубовете „Етнография“ при ОУ „Константин Фотинов“, с ръководители Иванка Христова и Росица Димитрова. Два пролетни танца пък изпълниха децата от клуб „Спортни занимания“ към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с ръководител Даниела Георгиева.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder