Повече от 17 000 къса цигари без бандерол откриха на Капитан Андреево

Повече от 17 000 къса цигари без бандерол откриха на Капитан Андреево

Гранични служители на ГКПП Капитан Андреево задържаха 17 400 къса /870 кутии/ контрабандни цигари, съобщават от Агенция Митници.

На 05 март, в полунощ, на входящо трасе, пристига товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ в посока от Турция през България, за Полша. Шофьорът на камиона представил редовни документи за превозваната стока и заявил пред митническите власти, че не разполага с лични вещи, стоки и валутни ценности за декларация. В следствие превозното средство е спряно за щателна митническа проверка, при която се установява, че на пет различни места в камиона са укрити цигари от марките „Karelia“, „Pall mall“, „L&M“, без български акцизен бандерол. При извършената проверка са намерени и четири пластмасови туби, укрити в долап на шофьорската кабина и под ремаркето, пълни с общо 480 кутии контрабандни цигари. Митническите служители установяват, че тубите били напълнени с цигари през изрязани дънни отвори. Други 390 кутии цигари са открити под маската на радиаторната решетка на влекача, зад тапицерията и под леглото в шофьорската кабина, допълват още от Агенцията.

Тютюневите изделия са иззети. На шофьора, турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците. Образувано е административнонаказателно производство по случая.

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder