Във Враца се провежда  Регионален съвет за развитие на Северозападния регион

Във Враца се провежда Регионален съвет за развитие на Северозападния регион

Във връзка с предложенията на междуведомствена работна група за нов териториален обхват на районите, във Враца се провежда Регионален съвет за развитие на Северозападния регион. На форума присъстват заместник- министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова, както и ресорният заместник- министър на регионалното развитие и благоустройството – Деница Николова. Представители на Община Враца в срещата са заместник -кметът Мария Попова и главният архитект Чавдар Спасов.
Заседанието се провежда в залата на Търговско-промишлената палата и ще продължи в рамките на деня. Сред обсъжданите теми, включени в дневния ред на Съвета, са трите варианта за ново райониране на страната, както и анализ на актуалното състояние на републиканската пътна мрежа в Северозападна България. От страна на Министерството на земеделието, храните и горите ще бъде представена информация относно мерките и процедурите, които ще стартират през настоящата година. В програмата на Регионалния съвет е предвидена и дискусия относно дейностите по въвеждане на електронно управление и административно обслужване на гражданите в структурите на държавната администрация.
На форума присъстват още: областният управител на област Враца – Малина Николова, експерти от министерства, областните управители на Видин, Монтана, Ловеч и Плевен, кметове на общини от региона, членове на работодателски организации, както и представители на академичните среди.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder