Кметът на Монтана подписа партньорско споразумение с китайския град Инчуан

Кметът на Монтана подписа партньорско споразумение с китайския град Инчуан

Монтана ще подпише партньорско споразумение с китайския град Инчуан, съобщи кметът Златко Живков преди заминаването си за източната държава. Придружават го заместник кметът Тихомир Антонов и изпълнителният директор на „Палемонтех” Надя Младенова.
Домакините са подготвили богата програма за българските си гости. Предвидено е посещение на екологичен, логистичен и индустриален парк, инкубационен център, фирма за преработка на храни и филмов център.
Инчуан е град в северноцентрален автономен район с 2000 годишна история. Той е традиционен търговски и административен център на провинция Нинся Хуей. Населението е 1 290 170 жители в градската част и още близо два милиона в по-обширния район около града.
Наричат Инчуан най-умния град на бъдещето в Китай, защото властите са въвели там новите технологии в повечето сфери на обществения живот. При достъп в учреждения и дори в градския транспорт се използват сканиращи устройства. Доре кошчетата за отпадъци са оборудвани със сензори, които регистрират приближаването на човек, и се отварят автоматично. Холограмни изображения на служители поздравяват с усмивка всеки посетител в градския съвет.
През 2017 година град Инчуан е признат от централното правителство на Китай за „най-добре управляван провинциален център с най-умен град на бъдещето“.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder