Обстановката в наблюдаваните критични участъци на територията на Oбщина Видин

Обстановката в наблюдаваните критични участъци на територията на Oбщина Видин

От пресцентъра на Община Видин съобщават, че при река Делейнска край с. Иново не се наблюдава съществена промяна, има леко покачване на нивото на реката с около 4 см., увеличаване на разлива с около 30 м и разширяване на пробива с около 1м, което не представлява заплаха за населеното място. (Разстоянието от разлива до края на разораната нива преди пътя е над 400 м.)
Нивото на водата в старото корито на р. Тополовец до с. Градец се е повишило незначително и не представлява опасност за къщите и стопанските сгради в близост до коритото на реката.
Главния канал за прием на скатни води до с. Буковец е без промяна за последните 24 часа. Обстановката е нормализирана.
Нивото на водата при р. Свети Петър до с. Рупци е понижено до нормални граници и не създава опасност за близките дворове и постройки.
Реките Видбол и Войнишка в гр. Дунавци са с нормално ниво и не създават опасност за населеното място. Скатните и подпочвени води в най- високата част на кв. Гурковоса довели до наводняване на мазета на 5 къщи. Предприети са действия за отводняване, но към момента отводняването е неефективно.
Високите подпочвени води в кв. Нов път създават частични проблеми като наводняват някои улици и по- ниски дворове. Предприемат се действия при необходимост за изпомпване на водата от службите на ПБЗН.
В населените места няма прекъсване на електро и водоподаването.
Към момента няма подадени нови сигнали, свързани с покачване нивото на реките на територията на общината.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder