320 грама златни накити и контрабандна валута откриха митнически служители на ГКПП Капитан Андреево

320 грама златни накити и контрабандна валута откриха митнически служители на ГКПП Капитан Андреево

Контрабандна валута с левова равностойност 47 162 лв. и 320 грама златни накити, иззеха гранични служители на ГКПП Лесово, съобщават от „Агенция Митници“.

Недекларираната валута и златни изделия са открити при проверка на лек автомобил от митнически служители с румънска регистрация, управляван от турски гражданин. Автомобилът пристигнал на българския митнически пункт в посока от Турция за България на 11 март, около 16.00 часа. Шофьорът и неговият спътник, заявили, че не внасят нищо за деклариране. При последвала митническа проверка на автомобила и багажа на пътниците, най-напред митническите служители откриват недекларирани 320 грама златни изделия във вътрешен джоб на яке, на задната седалка. В ръчна чанта на задната седалка и в сак в багажника на автомобила са открити и недекларирани 18 038 румънски леи, 14 760 турски лири, 14 175 евро, 2 400 британски лири и 150 швейцарски франка в различни купюри с обща левова равностойност 47 162 лв, допълват от Агенцията.

Установено е, че недекларираната валута и златни изделия, са собственост на шофьора на автомобила – турски гражданин, с иницали H.S.
На извършителя на нарушението е съставен акт по Валутния закон. Недекларираната валута и златни накити са конфискувани и подлежат на отнемане, в полза на държавата.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder