Анализ на данните от сектор Пътна полиция- Видин сочи намаление на катастрофите, жертвите и ранените на територията на област Видин

Анализ на данните от сектор Пътна полиция- Видин сочи намаление на катастрофите, жертвите и ранените на територията на област Видин

От пресцентъра на МВР- Видин съобщават, че през 2017 г. са станали 459 катастрофи с 6 жертви и 76 ранени в област Видин. 19674 са нарушенията, установени от пътните полицаи при проверки в региона.

През 2016 г. пътните произшествия в региона са били 551 с 15 загинали и 83 ранени

Сравнителният анализ на данните от сектор «Пътна полиция»-Видин сочи намаление на катастрофите, жертвите и ранените на територията на областта. През миналата година са били регистрани 459 пътнотранспортни произшествия с шестима загинали и 76 ранени. Година по-рано, през 2016-та, броят на катастрофите е бил 551 с 15 жертви и 83 ранени.
През месеците юли и септември м.г. са регистрирани най-много катастрофи – по 56. Най-малко пътните произшествия са били през месец декември – 21. По една жертва при пътен инцидент е имало през месеците януари, февруари и март, трима са загиналите през месец ноември.
Най-голям брой пътнотранспортни произшествия са станали на територията на община Видин – 288 катастрофи с петима загинали и 54 ранени. 84 пътни произшествия с една жертва и 8 ранени са били регистрирани на територията на община Димово. Една катастрофа е станала на територията на община Бойница, две на територията на община Ново село.
През миналата година, в населeите места на областта са възникнали 283 пътнотранспортни произшествия с един загинал и 46 ранени.
По път І клас катастрофите са били 110 с 3 жертви и 14 ранени.
По пътища ІІ клас – 19 инцидента с двама ранени.
По пътища ІІІ клас – 38 пътни произшествия с двама загинали и 13 ранени.
По общински пътища са възникнали девет пътнотранспортни произшествия с един ранен.
168 от катастрофите, с пет жертви и 30 ранени са станали по вина на водачи, шофирали със скорости, надвишаващи максимално допустимите и несъобразени с конкретните пътни и атмосферни условия; 60 пътни инциденти с 11 ранени са възникнали в резултат на отнемане на предимство; навлизане в насрещното движение е довело до 15 произшествия с една жертва и трима пострадали; употребата на алкохол била причина за 14 пътнотранспортни произшествия с едно пострадало лице. Неспазването на дистанция е предизвикало 29 пътни инцидента с един ранен.

При извършените от пътните полицаи проверки по пътищата в област Видин от януари до декември 2017 г. били установени 19674 нарушения, за които са съставени 4156 акта и 12072 глоби.
6188 са установените нарушения от служителите на реда за превишаване на максимално допустимата скорост за движение – това е най-честото нарушение, извършвано от водачи на моторни превозни средства.
Броят на заловените да шофират след употреба на алкохол е 181, а на неправоспособните водачи 433. Случаите на неизползване на обезопасителен колан/каска са били 1212.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder