Нормализира се обстановката в село Иново

Нормализира се обстановката в село Иново

Това бе констатирано от кмета на Община Видин Огнян Ценков при извършената проверка, след издадената от него на 11 март 2018 година заповед, с която бе обявено бедствено положение в кметство Иново, съобщиха от пресцентъра на община Видин.
Кметът на Общината, подчерта, че днес обстановката вече се нормализира в засегнатия участък от дигата, като заедно с това са предприети всички мерки, за да се предотврати нов пробив. Доставени бяха чували и бе осигурена необходимата техника с пясък, за укрепване на критичната част от дигата.
Взети са правилните решения и ефективни действия, за овладяване кризисното положение вследствие на наводнението, това посочи още кметът на Община Видин. Факт, благодарение на доброто взаимодействие на местната власт с институциите в лицето на заместник-министъра на земеделието Атанас Добрев, главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на МВР, Албена Георгиева, областен управител на област Видин и Снежина Динева – изпълнителен директор на „Напоителни системи” ЕАД. Г-н Ценков заяви също, че при първа възможност ще се пристъпи към пълното доизграждане на дигата. Срокът, за който е обявено бедственото положение в село Иново, е до отпадане на обстоятелствата, послужили за неговото обявяване.
Наблюдението на критичните участъци не само в село Иново, но и в другите засегнати населени места на територията на Община Видин, продължава.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder