Изгражда се център за обучение на IT- специалисти, във Враца

Изгражда се център за обучение на IT- специалисти, във Враца

Във Враца ще се обучават кадри за IT бизнеса, това съобщиха от Пресцентъра на Общината във Враца.
Общината и Висшето училище по телекомуникации и пощи ще кандидатстват по съвместен проект за изграждане на Център по компетентност на информационни технологии и мобилни комуникации, стана ясно след проведена среща, между кмета – Калин Каменов и ректора на учебното заведение, професор Димитър Радев. А по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-202“, ще се кандидатства за финансиране.
„Убеден съм, че много скоро ще подпишем споразумението, с което ще стартираме проектните дейности по изграждането на Центъра по компетентност.“ – каза Калин Каменов и допълни още, че Община Враца ще осигури база, където ще се разкрие звеното за обучение. Той посочи, че в момента най-търсените специалности са в сферата на компютърните технологии, мобилните телекомуникации и киберсигурността. Целта за изграждането на Центъра за компетентност, е да подготви професионални бакалаври за бъдещите инвеститори и бизнеса в района и същевременно местните специалисти да останат тук, в града, допълниха още от Община Враца.
„Искаме да сме полезни на Враца и на региона“, заяви професор Димитър Радев и допълни, че разкриването на Центъра ще даде възможност за обучение, разработване на съвместни проекти, както и стартиране на различни дейности, свързани със средното образование.
С учениците от 11 и 12 клас, които проявяват интерес да продължат образованието си в сферата на информационните технологии, ще се проведе информационна среща, до края на месец март. Непосредствено след тази среща ще бъде избрана и първата специалност, по която младежите от града ще могат да кандидатстват през учебната 2018/2019 г. и с помощта на която, да получат своето техническо образование във Враца.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder