Топ вести
21.04.2018 - Да избягаш от родината! Хиляди българи търсят по-добър живот в Гърция (видео)
21.04.2018 - 29 годишен влиза в надпреварата за община Макреш (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Мария Димитрова – „Зов Нюз“ : Заплашиха ме след като направих интервю, с внука на хванатата жена с наркотици, на летището в Цюрих (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Димитър Стоянов от „Биволъ“: Недоумявам как години наред органите на реда във Враца не предприеха нищо срещу ОПГ, разпространяваща наркотици (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - „Welcome to Loutraki“ – BG version (Темите – сезон 5 )
20.04.2018 - Премиера: Темите – сезон 5 (Екипът на предаването на гости в слънчево Лоутраки)
20.04.2018 - БДЖ предварително ще продава билети за празниците
20.04.2018 - Проведе се първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата
20.04.2018 - Григор Димитров на полуфинал в Монте Карло
20.04.2018 - Румен Радев от Монтана: „Трябва да спрем да говорим, че Северозападът е най-бедният регион в Европа и България“
Данни сочат – 43 % от българите, без мнение относно европредседателството ни

Данни сочат – 43 % от българите, без мнение относно европредседателството ни

България успешно се справя с европредседателството, смятат 40% от българите у нас. Това сочат и данни от изследване на Изследователски център „Тренд“ за нагласите на българите, спрямо основните личности, партии, българското председателство на Съвета на ЕС и икономическото положение, съобщават от „News.bg“.

40% от всички респонденти са на мнение, че страната ни се справя с председателството на Съвета на ЕС, от анкетираните 43% отговарят с „Не знам“, а 17% са на мнение, че страната ни не се справя с председателството.

Сред попитаните 43%, отговарят, че следят новини, свързани с българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Повече от половината обаче от тях се оказва, че не следят.

Запазват се по-скоро положителните очаквания към икономическото състояние на страната и жизнения стандарт, това показва направеното изследване.

Нивата на оптимизъм се възвръщат на стойностите, регистрирани ноември месец 2017 г. От анкетираните, 53% твърдят, че са оптимисти относно развитието на България. В подкрепа на противната теза, че са песимисти са 36%.
От Изследователския център за основна причина сочат смяната в сезоните, тъй като предполагаемо, през студените месеци, се повишават нивата на песимизъм.

Едновременно с това Данните на „Тренд“ показват, че през последните пет месеца се запазват по-скоро положителните нагласи на българите за икономическото положение в страната и за личния жизнен стандарт.

Въпреки това най-голям е дялът на хората, не очакващи промяна в икономическото положение в страната (44%), както и в жизнения си стандарт (50%).

Най-позитивно настроени са привърженици на ГЕРБ, докато тези на БСП са по-песимистично настроени.

Нагласите към политическия електорат остават без промяна.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder