Топ вести
22.03.2019 - Имотен абсурд! Семейство избяга в чужбина за да плаща кредит за къща, която не съществува (Разследване в Темите)
22.03.2019 - Рекламирай в новия формат на Темите, Питай Кмета (промо)
22.03.2019 - КПКОНПИ започва проверка на сделките за покупка на апартаменти от Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева в столичния квартал „Изток“.
22.03.2019 - Обмисля се възможност до 2023 г. бъдещите пенсионери да избират по коя методика да се изчислява пенсията им
22.03.2019 - Удивителни факта за водата, които вероятно не знаете
22.03.2019 - Цецка Цачева е поискала прокуратурата и антикорупционната комисия да проверят придобития от нея имот
22.03.2019 - Над 3000 домакинства в град Монтана ще бъдат включени в проектите за подмяна на отоплителните инсталации
22.03.2019 - Мей не смята, че Великобритания трябва да участва в евроизборите и отново се изказа срещу отмяна на Брекзит
22.03.2019 - Арестуваният бразилски президент Мишел Темер е оглавявал организирана престъпна група, действала в продължение на 40 години
22.03.2019 - Радослав Миленков е новият подуправител на БНБ
Данни сочат – 43 % от българите, без мнение относно европредседателството ни

Данни сочат – 43 % от българите, без мнение относно европредседателството ни

България успешно се справя с европредседателството, смятат 40% от българите у нас. Това сочат и данни от изследване на Изследователски център „Тренд“ за нагласите на българите, спрямо основните личности, партии, българското председателство на Съвета на ЕС и икономическото положение, съобщават от „News.bg“.

40% от всички респонденти са на мнение, че страната ни се справя с председателството на Съвета на ЕС, от анкетираните 43% отговарят с „Не знам“, а 17% са на мнение, че страната ни не се справя с председателството.

Сред попитаните 43%, отговарят, че следят новини, свързани с българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Повече от половината обаче от тях се оказва, че не следят.

Запазват се по-скоро положителните очаквания към икономическото състояние на страната и жизнения стандарт, това показва направеното изследване.

Нивата на оптимизъм се възвръщат на стойностите, регистрирани ноември месец 2017 г. От анкетираните, 53% твърдят, че са оптимисти относно развитието на България. В подкрепа на противната теза, че са песимисти са 36%.
От Изследователския център за основна причина сочат смяната в сезоните, тъй като предполагаемо, през студените месеци, се повишават нивата на песимизъм.

Едновременно с това Данните на „Тренд“ показват, че през последните пет месеца се запазват по-скоро положителните нагласи на българите за икономическото положение в страната и за личния жизнен стандарт.

Въпреки това най-голям е дялът на хората, не очакващи промяна в икономическото положение в страната (44%), както и в жизнения си стандарт (50%).

Най-позитивно настроени са привърженици на ГЕРБ, докато тези на БСП са по-песимистично настроени.

Нагласите към политическия електорат остават без промяна.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder