Путин спечели изборите с рекорден резултат, Радев също изпрати поздравителен адрес до руския си колега

Путин спечели изборите с рекорден резултат, Радев също изпрати поздравителен адрес до руския си колега

Президент на Русия Владимир Путин печели 76,4 на сто от гласовете на вчерашните президентски избори, сочат резултати от обработката протоколите на избирателните комисии, предаде ТАСС, като цитира руската Централна избирателна комисия.
На президентските избори в Русия вчера, са гласували над 55 милиона руснаци за действащият президент Владимир Путин.
Резултатите от обработката на 98,5 процента от протоколите на избирателните секции сочат, че за Путин са гласували 55 013 955 души.
Активността на изборите вчера над 67 на сто.
Според ТАСС резултатът на Путин в тези избори е рекорден.
През 2000 г. той е получил 52,94 на сто от гласовете и за него са гласували 39,74 милиона души; през 2004 г. е спечелил 71,31 на сто и гласовете на 49,5 милиона души, а през 2012 г. – 63 на сто и гласовете на 45,6 милиона души.

Първите 10 страни в света, чиито лидери са поздравили първи Владимир Путин с преизбирането му на президентския пост в Русия. Това са Абхазия, Азербайджан, Армения, Белорусия, Боливия, Венецуела, Казахстан, Киргизстан, Китай, Куба, Молдова, Сърбия, Таджикистан и Узбекистан.

Българският държавен глава Румен Радев също изпрати поздравителен адрес до руския си колега Владимир Путин по повод спечелената от него победа на провелите се избори за президент на Руската федерация, съобщиха от прессекретариата на президента.
„Надявам се заедно да работим за разгръщането на съществуващия потенциал на двустранно взаимноизгодно сътрудничество в различни области, в интерес и за благото на нашите два народа“, се казва в писмото на българския държавен глава. В поздравителния си адрес до своя руски колега президентът Румен Радев отбелязва и вековната историческа и културна близост между българския и руския народ.

Източник: novini.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder