Топ вести
21.04.2018 - Да избягаш от родината! Хиляди българи търсят по-добър живот в Гърция (видео)
21.04.2018 - 29 годишен влиза в надпреварата за община Макреш (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Мария Димитрова – „Зов Нюз“ : Заплашиха ме след като направих интервю, с внука на хванатата жена с наркотици, на летището в Цюрих (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Димитър Стоянов от „Биволъ“: Недоумявам как години наред органите на реда във Враца не предприеха нищо срещу ОПГ, разпространяваща наркотици (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - „Welcome to Loutraki“ – BG version (Темите – сезон 5 )
20.04.2018 - Премиера: Темите – сезон 5 (Екипът на предаването на гости в слънчево Лоутраки)
20.04.2018 - БДЖ предварително ще продава билети за празниците
20.04.2018 - Проведе се първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата
20.04.2018 - Григор Димитров на полуфинал в Монте Карло
20.04.2018 - Румен Радев от Монтана: „Трябва да спрем да говорим, че Северозападът е най-бедният регион в Европа и България“
Владимир Тошев: Спасиха се земеделски земи в Брегово,  благодарение и с помощта на екипите на Пожарна Безопасност, на Напоителни системи, на РЗИ, на РИОСВ .  (Видин Вест ТВ)

Владимир Тошев: Спасиха се земеделски земи в Брегово, благодарение и с помощта на екипите на Пожарна Безопасност, на Напоителни системи, на РЗИ, на РИОСВ . (Видин Вест ТВ)

„Бедственото положение в Брегово се удължава, но ситуацията се нормализира постепенно,“ каза Областният управител Албена Георгиева.

„По отношение собствеността на дигите в бреговска община от 1982 година до 2010 година, са собственост на Общината . 1982 година държавата е взела решение и ги е прехвърлила по собственост на бреговска Община. До 2010 г., когато по настояване на сегашния кмет се прехвърля собствеността към държавата. Това е мрежа от диги и канали, съществува система от отводнителни канали, които в момента са ликвидирани и не съществуват,“ каза депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев.
Изчаква се подпочвените води да се оттекат по естествен път и да се отложат в почвата.
Залетите помпи в Брегово не се ползват за водоснабдяване.
Голямата част от наводнените сгради и имоти са без документи, удостоверяващи собственост, тук именно стои и въпросът за застраховането. Следователно как могат хората да претендират да бъдат компенсирани щети върху имоти, които нямат документи.

„По темата за залетите обработваеми земи – Залети са около 5000 дка площи, от които обработваема земя около 2000 дка. Въпросът е кой обработва тези земи, чии са тези обработваеми земи и кой ги стопанисва,“
добави още Тошев
Всички показатели на водата са в норма и няма притеснения относно качеството й. Взетите проби, показват, че качеството на питейната вода е в норма. Обстановката се нормализира. Реагира се на време според възникналата ситуация.

„Всички институции действаха в синхрон и с помощта на Правителството.
Работи се по въпроса държавата да поеме отговорност върху язовирите, които Общините от своя страна нямат възможност да стопанисват,“
каза Областният управител Албена Георгиева.

Видин Вест предаде брифингът на живо!

Автор: Елизабет Ангелова
Оператор: Калин Иванов

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder