Топ вести
21.04.2018 - Да избягаш от родината! Хиляди българи търсят по-добър живот в Гърция (видео)
21.04.2018 - 29 годишен влиза в надпреварата за община Макреш (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Мария Димитрова – „Зов Нюз“ : Заплашиха ме след като направих интервю, с внука на хванатата жена с наркотици, на летището в Цюрих (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Димитър Стоянов от „Биволъ“: Недоумявам как години наред органите на реда във Враца не предприеха нищо срещу ОПГ, разпространяваща наркотици (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - „Welcome to Loutraki“ – BG version (Темите – сезон 5 )
20.04.2018 - Премиера: Темите – сезон 5 (Екипът на предаването на гости в слънчево Лоутраки)
20.04.2018 - БДЖ предварително ще продава билети за празниците
20.04.2018 - Проведе се първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата
20.04.2018 - Григор Димитров на полуфинал в Монте Карло
20.04.2018 - Румен Радев от Монтана: „Трябва да спрем да говорим, че Северозападът е най-бедният регион в Европа и България“
Къде се губят 16 млрд. лв. ДДС, пита БСП

Къде се губят 16 млрд. лв. ДДС, пита БСП

Българският бизнес вече не вярва на обещания, съобщават от Novini.bg.
„Истината е, че се криминализират търговските отношения между частни търговски субекти.“, това заяви Народният представител от БСП за България, Петър Кънев, по повод внесените и отложени от ГЕРБ промени в Наказателния кодекс – за криминализиране на търговски отношения между частни фирми.
Според него има реална опасност в отношенията между две търговски фирми, във всеки един момент, да може да се използва Наказателният кодекс и те да бъдат преследвани. Той обясни, че това може да се случи и само заради неизпълнение на клаузи в елементарен договор, като прокуратурата ще може да повдигне обвинение към фирмата.
„Има непрофесионализъм, недоглеждане и подценяване. ГЕРБ се самозабравиха, заради властта”, коментира още председателят на икономическата комисия в парламента.
Петър Кънев бе категоричен, че този път обаче Брюксел няма нищо общо с това.
„Става въпрос за поредното измиване на ръце, за да се покаже, че сме се борили с корупцията”, обясни Кънев. По думите му, в нито един от мониторинговите доклади на ЕС за България през 2015, 2016 и 2017 г., няма препоръки за корупция в частния сектор.
По повод излезлия доклад на НАП за задълженията към държавата, той посочи, че натискът върху малките фирми в България е голям.
„За 18 години, 16 милиарда лева и онези близо 6 милиарда несъбираеми задължения към хазната са много пари, които не са влезли в държавата, защото не са събрани”, заяви още Петър Кънев. Той поясни, че годишно, само от горивата, не се събират около милиард лева ДДС.
„Това е много несправедливо, защото натискът върху малките фирми да се издължава ДДС е много голям, а големите играчи излизат сухи”, обясни той.
По мнение на Кънев НАП и Министерство на финансите, трябва да се питат къде се губят тези пари. Според него е нужно да се направи регистър, за да е ясно къде са парите.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder