Топ вести
22.03.2019 - Имотен абсурд! Семейство избяга в чужбина за да плаща кредит за къща, която не съществува (Разследване в Темите)
22.03.2019 - Рекламирай в новия формат на Темите, Питай Кмета (промо)
22.03.2019 - КПКОНПИ започва проверка на сделките за покупка на апартаменти от Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева в столичния квартал „Изток“.
22.03.2019 - Обмисля се възможност до 2023 г. бъдещите пенсионери да избират по коя методика да се изчислява пенсията им
22.03.2019 - Удивителни факта за водата, които вероятно не знаете
22.03.2019 - Цецка Цачева е поискала прокуратурата и антикорупционната комисия да проверят придобития от нея имот
22.03.2019 - Над 3000 домакинства в град Монтана ще бъдат включени в проектите за подмяна на отоплителните инсталации
22.03.2019 - Мей не смята, че Великобритания трябва да участва в евроизборите и отново се изказа срещу отмяна на Брекзит
22.03.2019 - Арестуваният бразилски президент Мишел Темер е оглавявал организирана престъпна група, действала в продължение на 40 години
22.03.2019 - Радослав Миленков е новият подуправител на БНБ
Класика и фолклор звучат в „Пътуване към дома”

Класика и фолклор звучат в „Пътуване към дома”

Формацията „Camerata Pontica – Класика и фолклор“, представя българска класика и автентичен фолклор в концерта „Пътуване към дома“. Той ще се състои на 2 април от 18,30 часа, в Младежкия дом. Входът за концерта е свободен, съобщават от montana-dnes.co.
Подбран е разнообразен репертоар на Панчо Владигеров, Марин Големинов и Любомир Пипков. Това са композитори, учили в Западна Европа и завърнали се в България, за да градят музикалната култура на Отечеството ни. Тази е и метафората в подзаглавието на проекта „Пътуване към дома“ – а именно – връщане към корените на творческото вдъхновение.
Специален акцент и гвоздей в програмата, е участието на младата цигуларка Слава Атанасова, студентка в гр. Есен, Германия.
Проектът обединява усилията на камерни изпълнители, с дългогодишен опит и фолклорни музиканти, работещи в престижни музикални институции. Идеята е да поднесат на публиката забравени или вече рядко изпълнявани шедьоври на българската класическа музика, от началото на ХХ век.
Изпълнението на народни песни a capella и в съпровод на гайда, е метафора на извора на вдъхновението и на стремежът на българските композитори към намиране на оригиналния национален стил на творците от това поколение. Свързвайки народната музика, (основен музикален жанр за местното население), с класическата, се прави един своеобразен мост между националните ни ценности и Европейските културни постижения.
Проектът се реализира в рамките на културната програма за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder