Прокуратурата предаде на съд зам.- министъра на транспорта

Прокуратурата предаде на съд зам.- министъра на транспорта

От пресцентъра на прокуратурата съобщиха, че е внесен обвинителен акт срещу зам.- министъра на транспорта Ангел Попов за извършена от него измама.
Зам.- министър Попов е обвинен, че на неустановена дата през август 2012 г. в град София, с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 8000 евро, заблудил собственик на транспортна фирма, че срещу горепосочената сума служители от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще му уредят управляваната от него фирма да получи допълнително четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни.

ЕКМТ/СЕМТ представляват разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорт.

В процеса на разследването е установено, че към 2012г. Попов нямал никакво служебно или лично отношение към работната група в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, която била оторизирана да разпределя ЕКМТ/СЕМТ разрешения за транспорт.
И все пак той създал впечатление у управител на транспортна фирма, че може да повлияе върху решението на този колективен орган, като предаде различни суми на някой от членовете му, назовани поименно от Попов.
Това било обективно невъзможно, тъй като сочените от него лица изобщо не били част от тази работна група.
Попов е с мярка за неотклонение „подписка“. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от една до шест години лишаване от свобода.

Източник: dariknews.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder