„Заедно срещу антициганизма чрез спорт“ се проведе в Монтана

„Заедно срещу антициганизма чрез спорт“ се проведе в Монтана

Днес Младежка банка Монтана проведе спортно събитие в Монтана под надслов „Заедно срещу антициганизма в България“. Организаторите заедно с младежи от ромския квартал „Огоста“ играха футбол на игрището което е изградено там.
Кампанията се осъществява в рамките на проекта „Въвличане на младежки лидери и учители в борбата с антициганизма в България“, реализиран от Фондация работилница за граждански инициативи в партньорство с Фондация „Младеново“ и синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“. Проектът се съфинансиран по програма „Права,равенство и гражданство“ на Европейския съюз. Подобно мероприятие ще се провежда и в други градове от Младежка банка.
Опитваме се чрез такива прояви да покажем и най-вече чрез футбола,че всички независимо от етноса можем да работим заедно в екип,да побеждаваме, да постигаме общи цели и е хубаво и политиците да дават и те пример не само младите хора в Монтана и в Северозапада„- съобщи пред репортер на Видин Вест д-р Петко Петков председател на управителния съвет на Фондация „Северозападен институт за младежки политики“.
Той благодари на всички взели участие в инициативата и раздаде на всеки един сертификат.

Автор: Оли Младенова

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder