Топ вести
22.03.2019 - Имотен абсурд! Семейство избяга в чужбина за да плаща кредит за къща, която не съществува (Разследване в Темите)
22.03.2019 - Рекламирай в новия формат на Темите, Питай Кмета (промо)
22.03.2019 - КПКОНПИ започва проверка на сделките за покупка на апартаменти от Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева в столичния квартал „Изток“.
22.03.2019 - Обмисля се възможност до 2023 г. бъдещите пенсионери да избират по коя методика да се изчислява пенсията им
22.03.2019 - Удивителни факта за водата, които вероятно не знаете
22.03.2019 - Цецка Цачева е поискала прокуратурата и антикорупционната комисия да проверят придобития от нея имот
22.03.2019 - Над 3000 домакинства в град Монтана ще бъдат включени в проектите за подмяна на отоплителните инсталации
22.03.2019 - Мей не смята, че Великобритания трябва да участва в евроизборите и отново се изказа срещу отмяна на Брекзит
22.03.2019 - Арестуваният бразилски президент Мишел Темер е оглавявал организирана престъпна група, действала в продължение на 40 години
22.03.2019 - Радослав Миленков е новият подуправител на БНБ
Видин отбелязва християнския празник Цветница

Видин отбелязва християнския празник Цветница

Кметът на Община Видин Огнян Ценков, заедно с целия ръководен екип на Общината, присъства на тържествената Света литургия в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, отслужена от Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, съобщиха от местната администрация.
За да уважат празника, в църквата дойдоха и областният управител на Област Видин Албена Георгиева и представители на Народно читалище „Цвят“, което днес отбелязва имения си ден и 148 години от създаването си. Стотици видинчани бяха дошли в храма, за да запалят свещ за здраве, да чуят посланията за празника и вземат осветени върбови клонки. В слово си митрополит Даниил пожела на всички вярващи здраве, благоденствие, душевно спасение и поздрави миряните, които днес празнуват имен ден.
По традиция, воденото от Градския духов оркестър, литийно шествие се отправи към залата на Симфониета Видин, където празникът продължи с концерт, представен от Читалище „Цвят 1870”.
Приветствие по случай Цветница поднесе Огнян Ценков, който се обърна към читалищните дейци. „На този хубав празник искам да изразя своето дълбоко уважение към делото на основателите на читалище „Цвят” към всички онези, работили безкористно и дали своя принос за утвърждаване на неговото име. Нашето видинско читалище остава притегателен център за хората, които искат до развиват своите умения и дарби. А всички ние се гордеем с тях. Община Видин винаги е подкрепяла начинанията и дейностите на читалището, за да има културният институт нови възможности за развитие и израстване. То е неразделна част от историята на нашия старопрестолен град” – каза Ценков. Кметът се обърна и към гражданите на Видин, с пожелание да посрещнат Великденските празници с радост и надежда, а домовете им да бъдат изпълнени със светлина и благодат.
В богатата празнична програма бяха включени изпълнения на гостите от град Зайчар, Република Сърбия – камерен хор „Лавиринт”, дамски хор „Видин”, фолклорен танцов ансамбъл „Цвят”, школа за народни танци, школа по народно пеене и джаз-състав „Фейм” към видинското читалище, посрещнати с аплодисменти от многобройната публика, допълват още от пресцентъра на община Видин.

Екип:Видин Вест
Снимки: Община Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder