Любопитно! Най-младата майка в световната история на медицината

Любопитно! Най-младата майка в световната история на медицината

Лина Медина Васкес е най-младата жена, родила дете в историята на медицината.
Родена е на 27 септември 1933 година, в Тикрапу, Перу.

Лина Медина ражда чрез цезарово сечение, на 14 май 1939 година, своя син Хералдо, с тегло от 2,7 кг., когато била на възраст едва – 5 години, 7 месеца и 21 дни.
Едва 5-годишна, тя се изправя пред едно от най-големите предизвикателства в живота. Любопитен е фактът, че момичето има менструация още от тригодишно. На 4 години пък тя вече е напълно оформена млада дама. И до днес остава най-младият родител, регистриран някога в световната медицинска история.

Когато е на 5, родителите на Лина забелязват, че нещо се случва с детето им – коремът на момичето се подува и всички смятат, че е някакъв тумор. Когато в последствие я завеждат при шаман обаче, става ясно, че детето е бременно и само след месец ще става майка. Така, на 14 май 1939 година, на бял свят се поява нейният наследник – напълно здраво момченце с тегло от 2 килограма и 700 грама.

Случаят на Лина Медина е медицинска рядкост и феномен, който озадачава лекарите. Предизвиква от своя страна и интереса на всички медии. Няколко години след като 5-годишното момиче ражда детето си, бащата на Лина завежда нея и бебето ѝ при различни специалисти в САЩ.
След серия направени изследвания се установява, че преждевременното развитие на Лина се дължи на рядък хормонален дисбаланс. Изследвания са правени включително и на бебето и всички са категорични – и двете деца се развиват напълно нормално, а нивото им на интелигентност е дори над средното за латиноамериканските деца.

И до днес мистерията с бременността на Лина си остава загадка.
Бащата на момичето дълго време е бил разследван за сексуално насилие. По-късно се появила и друга хипотеза, според която бебето на Лина бил нейният брат-близнак, чиито клетки са се загнездили в утробата на момичето, още в периода на зародиш.

Детето на Лина починало на 40-годишна възраст, в следствие на болест на костния мозък.
Специалистите са категорични, че болестта няма нищо общо с факта, че е бил роден от 5-годишна майка.
Лина Медина Васкес умира на 84-години.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder