Топ вести
22.03.2019 - Имотен абсурд! Семейство избяга в чужбина за да плаща кредит за къща, която не съществува (Разследване в Темите)
22.03.2019 - Рекламирай в новия формат на Темите, Питай Кмета (промо)
22.03.2019 - КПКОНПИ започва проверка на сделките за покупка на апартаменти от Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева в столичния квартал „Изток“.
22.03.2019 - Обмисля се възможност до 2023 г. бъдещите пенсионери да избират по коя методика да се изчислява пенсията им
22.03.2019 - Удивителни факта за водата, които вероятно не знаете
22.03.2019 - Цецка Цачева е поискала прокуратурата и антикорупционната комисия да проверят придобития от нея имот
22.03.2019 - Над 3000 домакинства в град Монтана ще бъдат включени в проектите за подмяна на отоплителните инсталации
22.03.2019 - Мей не смята, че Великобритания трябва да участва в евроизборите и отново се изказа срещу отмяна на Брекзит
22.03.2019 - Арестуваният бразилски президент Мишел Темер е оглавявал организирана престъпна група, действала в продължение на 40 години
22.03.2019 - Радослав Миленков е новият подуправител на БНБ
Любопитно! Най-младата майка в световната история на медицината

Любопитно! Най-младата майка в световната история на медицината

Лина Медина Васкес е най-младата жена, родила дете в историята на медицината.
Родена е на 27 септември 1933 година, в Тикрапу, Перу.

Лина Медина ражда чрез цезарово сечение, на 14 май 1939 година, своя син Хералдо, с тегло от 2,7 кг., когато била на възраст едва – 5 години, 7 месеца и 21 дни.
Едва 5-годишна, тя се изправя пред едно от най-големите предизвикателства в живота. Любопитен е фактът, че момичето има менструация още от тригодишно. На 4 години пък тя вече е напълно оформена млада дама. И до днес остава най-младият родител, регистриран някога в световната медицинска история.

Когато е на 5, родителите на Лина забелязват, че нещо се случва с детето им – коремът на момичето се подува и всички смятат, че е някакъв тумор. Когато в последствие я завеждат при шаман обаче, става ясно, че детето е бременно и само след месец ще става майка. Така, на 14 май 1939 година, на бял свят се поява нейният наследник – напълно здраво момченце с тегло от 2 килограма и 700 грама.

Случаят на Лина Медина е медицинска рядкост и феномен, който озадачава лекарите. Предизвиква от своя страна и интереса на всички медии. Няколко години след като 5-годишното момиче ражда детето си, бащата на Лина завежда нея и бебето ѝ при различни специалисти в САЩ.
След серия направени изследвания се установява, че преждевременното развитие на Лина се дължи на рядък хормонален дисбаланс. Изследвания са правени включително и на бебето и всички са категорични – и двете деца се развиват напълно нормално, а нивото им на интелигентност е дори над средното за латиноамериканските деца.

И до днес мистерията с бременността на Лина си остава загадка.
Бащата на момичето дълго време е бил разследван за сексуално насилие. По-късно се появила и друга хипотеза, според която бебето на Лина бил нейният брат-близнак, чиито клетки са се загнездили в утробата на момичето, още в периода на зародиш.

Детето на Лина починало на 40-годишна възраст, в следствие на болест на костния мозък.
Специалистите са категорични, че болестта няма нищо общо с факта, че е бил роден от 5-годишна майка.
Лина Медина Васкес умира на 84-години.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder