Община Враца с увеличение на заплатите на медицинските специалисти, в детските градини и училища

Община Враца с увеличение на заплатите на медицинските специалисти, в детските градини и училища

Ръководството на Община Враца осъществи обещаното поредно увеличение на основните заплати на медицинските специалисти от детски градини, ясли и училища в града, в навечерието на един от най-светлите християнски празници – Великден и на Световния ден на здравето – 7-ми април, който е и професионален празник на здравните работници, съобщават от Общината.
Повишението е средно с по 85 лв., с което средната брутна заплата в „Детско и училищно здравеопазване“ достигна 725 лв.
Утвърдени бяха и нови Вътрешни правила за работна заплата за 2018 г. в сектора, в които е заложено нещо ново, а именно – ежемесечно изплащане на допълнително трудово възнаграждение в размер на 20 лв. на специалисти в медицината, притежаващи първи сертификат за качествени грижи, издаден от Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи /БАПЗГ/ и 40 лв. – за втори и всеки следващ сертификат.
Медицинските специалисти получиха като допълнително трудово възнаграждение и още по 100 лв., по случай професионалния си празник, като за първа година този стимул получават и медицинските специалисти от социалните услуги, на територията на общината.
Световният ден на здравето, ще се отбележи във всички учебни, детски и социални заведения, с различни форми и мероприятия, с цел уважение към професията на здравния работник и повишаване на здравната култура на подрастващите.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder