Топ вести
21.04.2018 - Да избягаш от родината! Хиляди българи търсят по-добър живот в Гърция (видео)
21.04.2018 - 29 годишен влиза в надпреварата за община Макреш (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Мария Димитрова – „Зов Нюз“ : Заплашиха ме след като направих интервю, с внука на хванатата жена с наркотици, на летището в Цюрих (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Димитър Стоянов от „Биволъ“: Недоумявам как години наред органите на реда във Враца не предприеха нищо срещу ОПГ, разпространяваща наркотици (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - „Welcome to Loutraki“ – BG version (Темите – сезон 5 )
20.04.2018 - Премиера: Темите – сезон 5 (Екипът на предаването на гости в слънчево Лоутраки)
20.04.2018 - БДЖ предварително ще продава билети за празниците
20.04.2018 - Проведе се първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата
20.04.2018 - Григор Димитров на полуфинал в Монте Карло
20.04.2018 - Румен Радев от Монтана: „Трябва да спрем да говорим, че Северозападът е най-бедният регион в Европа и България“
Община Враца с увеличение на заплатите на медицинските специалисти, в детските градини и училища

Община Враца с увеличение на заплатите на медицинските специалисти, в детските градини и училища

Ръководството на Община Враца осъществи обещаното поредно увеличение на основните заплати на медицинските специалисти от детски градини, ясли и училища в града, в навечерието на един от най-светлите християнски празници – Великден и на Световния ден на здравето – 7-ми април, който е и професионален празник на здравните работници, съобщават от Общината.
Повишението е средно с по 85 лв., с което средната брутна заплата в „Детско и училищно здравеопазване“ достигна 725 лв.
Утвърдени бяха и нови Вътрешни правила за работна заплата за 2018 г. в сектора, в които е заложено нещо ново, а именно – ежемесечно изплащане на допълнително трудово възнаграждение в размер на 20 лв. на специалисти в медицината, притежаващи първи сертификат за качествени грижи, издаден от Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи /БАПЗГ/ и 40 лв. – за втори и всеки следващ сертификат.
Медицинските специалисти получиха като допълнително трудово възнаграждение и още по 100 лв., по случай професионалния си празник, като за първа година този стимул получават и медицинските специалисти от социалните услуги, на територията на общината.
Световният ден на здравето, ще се отбележи във всички учебни, детски и социални заведения, с различни форми и мероприятия, с цел уважение към професията на здравния работник и повишаване на здравната култура на подрастващите.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder