Колко работа свърши от началото на мандата си 44-тото Народно събрание?

Колко работа свърши от началото на мандата си 44-тото Народно събрание?

Настоящият парламент е приел 120 закона, две декларации и 260 решения, от началото на мандата си, предадоха от fakti.bg.

От началото на своя мандат 44-тото Народно събрание е приело 120 закона, 206 решения и две декларации.
Това сочи справка, подготвена от парламентарния пресцентър и дирекция „Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове“ на Народното събрание.

В Народното събрание, от 19 април 2017 година до 4 април 2018 година са постъпили 204 законопроекта, като 110 от тях са внесени от народни представители.
Предложените проекти на решения са 205, от тях 184 са на депутати. Внесени са 5 проекта от народни представители за обръщения и декларации.

44-тото Народно събрание е провело 129 пленарни заседания от конституирането си, четири от които извънредни.

През третата си сесия 44-тото Народно събрание е приело 49 закона и 25 решения. Парламентът е имал едно извънредно пленарно заседание и 37 редовни.

За периода от 11 януари до 4 април 2018 г., са внесени 35 законопроекта, като 19 от тях на народни представители. Постъпили са 34 проекта за решения, от тях 30 са от депутати, както и един проект за декларация. Постъпили са 34 проекта за решения, от които един проект за декларация и 30 са от депутати.

Сред приетите от Народното събрание нови закони са – Закон за ратифициране на Договора за приятелство, Добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония, Закон за пазарите на финансови инструменти, Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, Закон за платежните услуги и платежните системи, Закон за мерките срещу изпирането на пари, Закон за електронните съобщителни мрежи и физическа инфраструктура и други.

Промени в Кодекса на труда е гласувал парламентът, а също и в Закона за социално подпомагане, Закона за насърчаване на инвестициите, Закона за здравето, Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност.

Използваното време за осъществяване на контролната функция на парламента през третата сесия е 45 часа и 20 минути, в 11 пленарни заседания е провеждан парламентарният контрол.

543 въпроса и 25 питания са постъпили в Народното събрание от 1 януари до 4 април 2018 година. В този период е имало едно изслушване, три разисквания по питане и един вот на недоверие на Министерския съвет.

Проведени са разисквания по питане относно стратегията за запазване и развитие на общинските болници, политиката за изграждане на електронно управление, политиката в областта на ядрената енергетика.
В последния ден на сесията – 5 април 2018 година, разисквания се проведоха по четвъртото питане, отправено към министъра на енергетиката Теменужка Петкова, свързано с политиката в областта на топлоснабдяването.

Членовете на правителството са отговорили на 428 въпроса и 18 питания, за периода от 1 януари до 4 април 2018 година. На най-много запитвания и въпроси са отговорили министърът на финансите Владислав Горанов – 104, министърът на вътрешните работи Валентин Радев – 61, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев – 56, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов – 41, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков – 34, министърът на околната среда и водите Нено Димов – 24, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков – 21, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – 19, заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов – 13, министърът на културата Боил Банов – 12 и т.н.

Най-много въпроси и питания са отправили народните представители – Георги Гьоков – 39, Георги Стоилов – 38, Иван Димов Иванов – 38, Иван Валентинов Иванов – 29, Любомир Бонев – 25, Надя Клисурска-Жекова – 21, Георги Йорданов – 20, Светла Бъчварова – 19, Манол Генов – 19, Кристина Сидорова, Пенчо Милков, Илиян Тимчев – по 16, Лало Кирилов – 14, Георги Свиленски – 13 и т.н.

От народни представители от Парламентарна група „БСП за България“, са внесени най-много въпроси и питания – 447 въпроса и 23 питания. От Парламентарна група „Обединени патриоти“, са отправили 1 питане и 42 въпроса, от Парламентарна група на ДПС – 27 въпроса, от Парламентарна група на ПП ГЕРБ – 1 питане и 23 въпроса и от Парламентарната група на ПП ВОЛЯ – 4 въпроса.

Народните представители днес излязоха в 10-дневна Великденска ваканция, след последното си пленарно заседание преди празниците.

Следващото заседание на Народното събрание е насрочено за 18 април, от 9:00 часа.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder