Новият ни посланик в Русия – секретар на президента

Новият ни посланик в Русия – секретар на президента

България вече има нов посланик в Русия. Назначаването на Атанас Кръстин, външнополитическият секретар на президента Румен Радев, е одобрено от правителството, съобщават от actualno.com.

Това е станало на закрито заседание.

Припомняме, че през февруари държавният глава предложи Кръстин за посланик, а премиерът Бойко Борисов увери, че той ще бъде одобрен. Решението на правителството бе забавено, докато бъде получено съгласие от руското правителство.

За назначаването на секретаря си, като посланик, президентът Радев предстои да издаде указ.
След това ще пристигне и официалният агреман от Русия. Той ще бъде първото посланическо назначение от така наречената – политическа квота на президента Румен Радев.

Атанас Кръстин е секретар по външната политика на държавния глава от януари 2017 година.
От 1987 година, той работи непрекъснато в различни структурни звена и дирекции на Министерството на външните работи.
Сред постовете, които е заемал зад граница, са – ръководител на политическата служба в посолството ни в Берлин, генерален консул на България в Бавария и Баден-Вюртемберг от 2006 до 2010 година, генерален консул в Ниш от 2012 до 2016 година.

След като България се отказа да гони руски дипломати заради случая „Скрипал“, дойде и решението на Москва да приеме новия посланик. В края на март, бившият посланик Бойко Коцев, се завърна за консултации след скандала.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder