Топ вести
21.04.2018 - Да избягаш от родината! Хиляди българи търсят по-добър живот в Гърция (видео)
21.04.2018 - 29 годишен влиза в надпреварата за община Макреш (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Мария Димитрова – „Зов Нюз“ : Заплашиха ме след като направих интервю, с внука на хванатата жена с наркотици, на летището в Цюрих (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Димитър Стоянов от „Биволъ“: Недоумявам как години наред органите на реда във Враца не предприеха нищо срещу ОПГ, разпространяваща наркотици (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - „Welcome to Loutraki“ – BG version (Темите – сезон 5 )
20.04.2018 - Премиера: Темите – сезон 5 (Екипът на предаването на гости в слънчево Лоутраки)
20.04.2018 - БДЖ предварително ще продава билети за празниците
20.04.2018 - Проведе се първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата
20.04.2018 - Григор Димитров на полуфинал в Монте Карло
20.04.2018 - Румен Радев от Монтана: „Трябва да спрем да говорим, че Северозападът е най-бедният регион в Европа и България“
Незаконно строителство и канализация без поддръжка! Как да се промени ситуацията в Нов път? Говорят експертите (Темите -сезон 4-финал)

Незаконно строителство и канализация без поддръжка! Как да се промени ситуацията в Нов път? Говорят експертите (Темите -сезон 4-финал)

Държавата ще се намеси за разрешаването на проблемите в Нов път.
Местното Вик дружество не подържа изградената канализация в Нов път, а това води до проблемите с наводненията, каза за предаването Темите – инж. Цветана Цветичева – експерт от Община Видин.

„Знаете, че едно нещо, когато не се поддържа-то не работи“, допълни още тя.

Всяка година Общината почиства със собствени средства канализацията, но това не е достатъчно. Необходимо е цялостно решение за този проблем, акцентира още експертът.

„От повече от година Община Видин, Областният управител и Регионалното Министерство водят кореспонденция. Има отговор от заместник Министъра, който е дал зелена светлина за глобалното решение на този проблем. Предстои да бъде извършена проверка на канализацията в Нов път и да бъде съставен констативен протокол. На базата на този протокол ще се прецени какви да бъдат следващите действия“, каза още инж. Цветичева.

Другият основен проблем е незаконното строителство в квартала. По този казус пред камерата на Видин Вест говори Илияна Василева, началник – отдел „Общинска собственост“ към община Видин.

„Общината е толерантна, въпреки всичко! Затова вместо да съборим незаконните постройки, сме преминали към процедура по узаконяване. Това е един сложен процес, но активността на жителите на Нов път става все по-голяма“, коментира Илияна Василева.

Вижте подробностите…..

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder