Красимир Каракачанов – подробно, за модернизацията на армията

Красимир Каракачанов – подробно, за модернизацията на армията

Даването на частица от Благодатния огън на Македония е, всъщност, част от усилията между двете държави да съществува повече разбирателство и диалог. Това заяви, в сутрешния блок на БНТ, министър на отбраната и вицепремиерът Красимир Каракачанов, предадоха от Novini.bg.

„Ние няма какво да делим. Това е добър знак за мен, това е правилната посока – в един момент Българската патриаршия трябва да бъде църквата-майка на македонската църква“, добави още той.

Вицепремиерът заяви, че православието е било винаги част от политиката и че църквата трябва да бъде отворена към социалните проблеми на хората – наркоманите и бедността.
Той коментира и Проектите за модернизацията на Българската армия.
Министърът на отбраната подчерта, че договорът с „РСК МиГ“ е за 4 г. за 81 млн. лв.
„Ремонтът ще се прави в България, частите ще се купуват от „РСК МиГ““, поясни Красимир Каракачанов.
По негови думи, у нас в момента летят от наличните 15 само седем изтребители МиГ – 29.

Той заяви, че амбицията му е в следващите 7 години да летят всички 15 български МиГ-29.
Министърът уточни, че към 6-7 водещи фирми, ще бъдат изпратени оферти за нови изтребители. „Разполагаме с 1,5 млрд. лв.“, уточни Каракачанов.
С поддръжката на „спартаните“ въпросът е почти решен. Буквално в последващите дни договорът трябва да бъде сключен.
Ще бъдат изпратени оферти до всички фирми, които до момента са проявили интерес – две американски, немска и френска, относно новите бронирани машини за армията.
„Колкото повече възможности има, толкова по-голям ще е изборът. Като условие ще бъде поставено да има съвместна дейност с българския военно-промишлен комплекс – машините най-малкото да бъдат сглобявани в България, за да остават част от парите в българската икномика, а след това да бъдат ремонтирани у нас“, каза министърът на отбраната.

Той коментира още и случая с избягалите опасни престъпници от Централния софийски затвор.
„Много глупости бяха направени след 1990 година, включително и за затворите. Законовата база у нас е много по-различна от представата на хората за затворите. По закон надзирателите не носят оръжие и когато затворник по някакъв начин се сдобие с оръжие и го опре в главата на надзирателя, той не може да реагира. Трябва да се заложи не толкова на живата сила и физическото присъствие, колкото на модерните средства“, заяви Красимир Каракачанов.
По думите му трябва да се предприемат мерки срещу дипломати не по конюнктурни съображения.
Ако се докаже руското участие в случая „Скрипал“, България трябва да последва примера на останалите държави. Срещу всички дипломати, които не спазват Виенската конвенция, трябва да бъдат вземани мерки, това обяви вицепремиерът.
„Ако Европа не се върне към изначалната си идея за Европа на нациите, е обречена на провал. В момента, в Европейския съюз, властва бюрюкрацията, това няма как да продължава. За едно десетилетие радикалният ислям завладя Близкия Изток, обществото започва да се самоорганизира, а Европейският съюз се занимава с какви ли не глупости, като джендърски конвенции и размера на краставиците, добави още Красимир Каракачанов.

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder