Хиляди хора с увреждания протестират пред Министерски съвет

Хиляди хора с увреждания протестират пред Министерски съвет

Хора с увреждания от цялата страна се събраха на национален протест пред Министерски съвет. Те са срещу спорните промени в медицинската експертиза, от които вчера следобед властта се отказа.
Отказа за реформата в ТЕЛК дойде след разговор между премиера, здравния и социалния министър. Те обявиха, че няма да се предприема нищо, докато няма консенсус с хората с увреждания. Реформа предвижда инвалидната пенсия да зависи само от основното заболяване, но не и от придружаващите. И да се решава колко работоспособен е всеки болен, а не колко неработоспособен е. И макар че управляващите промениха плановете си, хората с увреждания не се отказват от протеста.

„Силни сме, искаме реформа. Трябва да направим такава реформа, че животът ни да стане по-добър, по-достоен. Вчера беше свалена експеертизата. Това е първата стъпка. Обаче остана концепцията за работоспособността. Да не би да не искаме да работим? Нито едно право не бива да се губи по време на реформа, а трябва да се надгражда“, заявиха от трибуната представители на протестиращите.

Източник: novini.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder