Вече са налице електронни учебници на „Просвета“ за учениците от първи до седми клас

Вече са налице електронни учебници на „Просвета“ за учениците от първи до седми клас

Учениците от първи до седми клас могат да използват вече електронно четими учебници, съобщават от Novini.bg.

Издателската група „Просвета“ осигури за всички училища в страната достъп до дигиталните варианти на печатните учебници по всички предмети, съобщиха от издателство.
Това, което единствено трябва да направи ученикът, е да влезе в сайта на издателството на адреса – http://www.prosveta.bg/elektronni-varianti, да избере желания учебник по желания предмет и да кликне върху бутона за ползване.
БТА пояснява, че не е необходима регистрация.
Съвсем скоро линкове към електронните учебници ще бъдат качени на специална платформа в страницата на Министерството на образованието и науката, откъдето също ще може да се четат и ползват.

За въвеждането на дигитални копия на учебниците има две предпоставки – от една страна, за да станат уроците по-разнообразни, по-интересни и достъпни за децата, а от друга – цел олекотяване на ученическите раници.
Електронно четимите учебници имат напълно идентично съдържание с това на одобрения печатен учебник и по този начин учениците могат спокойно да оставят книжния вариант в училище, а след това, вкъщи, да учат по електронния вариант чрез своя лаптоп, смартфон или таблет, поясняват още от издателството.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder