Топ вести
22.03.2019 - Имотен абсурд! Семейство избяга в чужбина за да плаща кредит за къща, която не съществува (Разследване в Темите)
22.03.2019 - Рекламирай в новия формат на Темите, Питай Кмета (промо)
22.03.2019 - КПКОНПИ започва проверка на сделките за покупка на апартаменти от Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева в столичния квартал „Изток“.
22.03.2019 - Обмисля се възможност до 2023 г. бъдещите пенсионери да избират по коя методика да се изчислява пенсията им
22.03.2019 - Удивителни факта за водата, които вероятно не знаете
22.03.2019 - Цецка Цачева е поискала прокуратурата и антикорупционната комисия да проверят придобития от нея имот
22.03.2019 - Над 3000 домакинства в град Монтана ще бъдат включени в проектите за подмяна на отоплителните инсталации
22.03.2019 - Мей не смята, че Великобритания трябва да участва в евроизборите и отново се изказа срещу отмяна на Брекзит
22.03.2019 - Арестуваният бразилски президент Мишел Темер е оглавявал организирана престъпна група, действала в продължение на 40 години
22.03.2019 - Радослав Миленков е новият подуправител на БНБ
Вече са налице електронни учебници на „Просвета“ за учениците от първи до седми клас

Вече са налице електронни учебници на „Просвета“ за учениците от първи до седми клас

Учениците от първи до седми клас могат да използват вече електронно четими учебници, съобщават от Novini.bg.

Издателската група „Просвета“ осигури за всички училища в страната достъп до дигиталните варианти на печатните учебници по всички предмети, съобщиха от издателство.
Това, което единствено трябва да направи ученикът, е да влезе в сайта на издателството на адреса – http://www.prosveta.bg/elektronni-varianti, да избере желания учебник по желания предмет и да кликне върху бутона за ползване.
БТА пояснява, че не е необходима регистрация.
Съвсем скоро линкове към електронните учебници ще бъдат качени на специална платформа в страницата на Министерството на образованието и науката, откъдето също ще може да се четат и ползват.

За въвеждането на дигитални копия на учебниците има две предпоставки – от една страна, за да станат уроците по-разнообразни, по-интересни и достъпни за децата, а от друга – цел олекотяване на ученическите раници.
Електронно четимите учебници имат напълно идентично съдържание с това на одобрения печатен учебник и по този начин учениците могат спокойно да оставят книжния вариант в училище, а след това, вкъщи, да учат по електронния вариант чрез своя лаптоп, смартфон или таблет, поясняват още от издателството.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder