Видинските социалисти, съвместно с „Екогласност“ – Над 11000 подписа против увеличението на тока. БСП иска държавата да упражни контрол в казуса ЧЕЗГЕЙТ

Видинските социалисти, съвместно с „Екогласност“ – Над 11000 подписа против увеличението на тока. БСП иска държавата да упражни контрол в казуса ЧЕЗГЕЙТ

Социалистите засегнаха важни за региона теми на пресконференция.

Мръсен въздух, интригата около видинската болница и аферата ЧЕЗ, бе акцентът на днешната пресконференция на видинските социалисти, съвместно с „Екогласност“.
Категоричен червен картон бият от левицата по въпроса с увеличението на тока. Социалистите настояват държавата да се намеси и да упражнява пряк контрол около сделката между ЧЕЗ и Гинка Върбакова.
За целта вече са събрани над 11000 подписа за това .
От БСП скочиха и срещу готвената рокада във видинската болница.
Припомняме, че на 18 –ти май, на извънредно заседание на Съвета на директорите, трябва да бъде сменен целия ръководен екип, а за нов изпълнителен директор на лечебното заведение се спряга – екс – шефа на болницата д-р Цветан Василев .
СХ .. Димитър Велков – БСП
„ Предвидили сме, ако разбира се запазят тази кандидатура на болницата, да преминем към ефективен протест“.

А причината – бившият и евентуално настоящ шеф на лечебното заведение – сключвал неизгодни за държаванта болница догвори и по този начин се натрупали дългове за над 5 милиона лева. Позволил на частна структура – почти да заработи в двора на лечебното заведение.
СХ .. Димитър Велков – БСП
„ Навсякъде където е влязла частна структура в държавно лечебно заведение, е изсмукала живителната му сила“.

И още едно недоволство – този път заради мръсния въздух в региона.
Лидерът на „Екогласност“ – Емил Георгиев се възмутил от изказване на депутатът Росен Живков, че:
„На територията на България действат шайка екологични рекетъори“.
От „Екогласност“ посочиха, че в региона има няколко предприятия за горене на тези гуми. Това е и една от основните причини, въздухът във Видин да е един от най-мръсните в страната. Само в завода в Сланотрън – екпериментално се горят по 60 тона гуми на денонощие, посочи Георгиев, цитирайки официални данни.

Репортер: Ирена Василева
Оператор: Николай Наумов

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder