Чуждестранна делегация – гости от четири държави посетиха Община Враца

Чуждестранна делегация – гости от четири държави посетиха Община Враца

Учители от четири европейски държави посетиха сградата на общинска администрация, в рамките на проект „Заедно за по-привлекателно и подкрепящо училище“, съобщиха от Пресцентъра на Община Враца.

Чуждестранната делегация включваше представители от Испания, Франция, Литва и Гърция, които са партньори на врачанското Средно училище – „Отец Паисий“. Гостите бяха приети и посрещнати от заместник-кмета Петя Долапчиева.

Долапчиева приветства присъстващите и ги запозна с политиката на местната администрация, по отношение на отпадналите ученици.

Участниците в проекта получиха рекламни материали, популяризиращи Враца, в края на срещата и фотоси със забележителностите от града.
Именно проблемът с отпадането от училище в различните европейски страни, е сред основните цели на проекта.
По време на посещението си във Враца, младежи и педагози ще разработят инструменти и стратегии за мотивиране на младите хора да посещават учебните заведения.
С реализирането на предвидените дейности, участниците обсъждаха, че ще бъде осъзнат и защо не решен проблема с отпадането от училище в Европа, а ако не бъде решен, ще се търси адекватното му разрешаване.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder