Топ вести
21.04.2018 - Да избягаш от родината! Хиляди българи търсят по-добър живот в Гърция (видео)
21.04.2018 - 29 годишен влиза в надпреварата за община Макреш (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Мария Димитрова – „Зов Нюз“ : Заплашиха ме след като направих интервю, с внука на хванатата жена с наркотици, на летището в Цюрих (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Димитър Стоянов от „Биволъ“: Недоумявам как години наред органите на реда във Враца не предприеха нищо срещу ОПГ, разпространяваща наркотици (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - „Welcome to Loutraki“ – BG version (Темите – сезон 5 )
20.04.2018 - Премиера: Темите – сезон 5 (Екипът на предаването на гости в слънчево Лоутраки)
20.04.2018 - БДЖ предварително ще продава билети за празниците
20.04.2018 - Проведе се първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата
20.04.2018 - Григор Димитров на полуфинал в Монте Карло
20.04.2018 - Румен Радев от Монтана: „Трябва да спрем да говорим, че Северозападът е най-бедният регион в Европа и България“
Европейската интеграция продължава. Регионална авиокомпания ще свързва балканските столици

Европейската интеграция продължава. Регионална авиокомпания ще свързва балканските столици

„Европейската интеграция продължава. Всички най-важни външни цели на държавите от Западните Балкани, са свързани с тази преспектива. Благодарим на България, за нас това е нова надежда“, каза след среща с премиера Бойко Борисов, на пресконференция председателстващият Съвета на министрите на Босна и Херцеговина, Денис Звиздич, съобщават от Novini.bg.

„В последните три години всички наши задължения по пътя към европейската интеграция са изпълнени. До края на тази година очакваме статут на държава – кандидат. Договорихме се, че активно продължаваме сътрудничеството между нашите правителства и бизнеса. Обсъдихме, че са необходими инвестиции в областта на транспортната инфраструктура. Разговаряхме и за една идея, която може би ще се осъществи – регионална авиокомпания, която да свърже столиците, които нямат национална авиокомпания – Босна и Херцеговина, Македония и Албания“, съобщи Звиздич.
Един от най-важните приоритети пред Босна и Херцеговина, по негови думи, е предотвратяването на всякакъв ислямски радикализъм.
Той допълни и увери, че босненските власти вземат всички необходими мерки в тази посока.
Денис Звиздич заяви, че е отправил покана към Бойко Борисов – да посети Босна и Херцеговина.
„Ще участваме и в срещата в София, на 17 май“, уточни Звиздич.
Премиерът Борисов, от своя страна, е възложил на министъра на транспорта да работи по въпроса за изграждането на регионална авиокомпания на Балканите.
По думите му изключително важно е създаването на една модерна инфраструктура.
„Голямата част от лотовете са проектирани, други се проектират. Всяка страна трябва да положи максимални усилия, да завърши в срок своите лотове“, каза Борисов.
„Винаги, когато става дума за Босна и Херцеговина у нас, се е говорило за радикален ислям и ислямски бойци, които са там. Чухме от господин Звиздич, че босненските власти са взели сериозни мерки по тази тема“, добави министър-председателят.
„Преди година изглеждаше невъзможно да водим на най-високо ниво разговори по темата за Западните Балкани. Политическият елит в тези страни разбра, че единственият път за Западните Балкани е – Европейският съюз и НАТО – и трябва да се работи активно по тази тема“, заяви още Бойко Борисов.

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder