Кметът на Видин присъства на премиерното представление на спектакъла „Хронолог“

Кметът на Видин присъства на премиерното представление на спектакъла „Хронолог“

Постановката за възрастни е по идея на френския сценограф и режисьор Езекел Гарсия Ромеу и Лориан Каийон – френски драматург от кукления театър в гр. Ница, Франция. Новаторският спектакъл се реализира от Видинския държавен куклен театър по проект „Хронолог – разказвач на време“, финансиран от Национален фонд „Култура“ в рамките на културната програма за популяризиране на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
Сцена на свободната артистична аудитория бе музеят „Кръстата казарма“, където през цялото време публиката не бе пасивен наблюдател, а активна страна. С помощта на съвременната сценография, кукли и декор видинските актьори и гостите от френския театър представиха по уникален начин, разказана с много хумор, историята на съвременния свят. По време на спектакъла актьорите-кукловоди построиха пред публиката голям декор, представляващ пустинен пейзаж, обитаван от куклени персонажи, опитващи се да оцелеят в един свят, който рухва, и който може да бъде спасен единствено чрез любовта и хумора.
През 2017 година Огнян Ценков се срещна с творческия екип от Държавния куклен театър в град Ница, Франция, който вече реализира първата си изява във Видин.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder