Видинската пожарна с мащабна демонстрация за 140 годишнината си(видео)

Видинската пожарна с мащабна демонстрация за 140 годишнината си(видео)

Ветерани, началниците на отдели управление на извънредни ситуации в окръзите Зайчар и Бор- Сърбия, директорите на областните дирекции Видин и Враца, бяха само част от гостите, уважили празника на видинските пожарникари.

За тях казват, че не се спират пред нищо в името на това, да са от полза на обществото .
Видински митрополит Даниил – Видинска епархия
„Това е такава професия, която е по –добре да не се стига до там да се упражнява“
Но тя се упражнява ежедневно! Видинските огнеборци вече 140 години са окото на бурята.

Гл. Комисар Николай Николов Главен комисар-Николай Николов, Видинският митрополит- Данииил, кметове на общини, -директор на ГДПБЗН
„Видин е един от първите градове в България, който създава собствена пожарна команда. За тези 140 години видинските пожарникари са спасили стотици човешки животи, предотвратени са огромни щети за нашето културно и историческо наследство“

Макар и с малко закъснение, на фаталния петък 13-ти видинската Пожарна Безопасност официално сложи още една година в богатата си история. Проявите, посветени на празника започнаха с водосвет и освещаване на представителното знаме на видинските огнеборци на централния площад във Видин, извършен от Видинския митрополит Даниил.Владиката също освети и иконата, която беше подарена на пожарната от децата на училище св. Кирил и методи.

Видински митрополит Даниил – Видинска епархия
„ Бог да им помага да се подготвят за това, което правят. Голямо значение има в това, служителите да са подготвени“.

А момчетата не веднъж са показвали, че подготовка не им липсва. Последното доказателство беше само преди седмица, в бедствената ситуация в Брегово. Заради бързата реакция и правилните решения, видинската пожарна е получила похвала от държавата.

Гл. Комисар Николай Николов -директор на ГДПБЗН
„ Няма как да не пожелая на видинските момчета св. Илия да ги закриля. Да продължават добрата работа и да запазят чисто и неопетнено знамето, което туко-що осветихме“.

Наввръх празника си, видинските огнеборци получиха и отличия. Грамоти грабнаха и участници в конкурса за детска рисунка, както и трима местни фотографи.

Репортер: Ирена Василева
Оператор: Николай Наумов

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder