Топ вести
21.04.2018 - Да избягаш от родината! Хиляди българи търсят по-добър живот в Гърция (видео)
21.04.2018 - 29 годишен влиза в надпреварата за община Макреш (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Мария Димитрова – „Зов Нюз“ : Заплашиха ме след като направих интервю, с внука на хванатата жена с наркотици, на летището в Цюрих (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Димитър Стоянов от „Биволъ“: Недоумявам как години наред органите на реда във Враца не предприеха нищо срещу ОПГ, разпространяваща наркотици (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - „Welcome to Loutraki“ – BG version (Темите – сезон 5 )
20.04.2018 - Премиера: Темите – сезон 5 (Екипът на предаването на гости в слънчево Лоутраки)
20.04.2018 - БДЖ предварително ще продава билети за празниците
20.04.2018 - Проведе се първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата
20.04.2018 - Григор Димитров на полуфинал в Монте Карло
20.04.2018 - Румен Радев от Монтана: „Трябва да спрем да говорим, че Северозападът е най-бедният регион в Европа и България“
Внасяме ИТ експерти от Индия, за да борим кризата за висококвалифицирани кадри

Внасяме ИТ експерти от Индия, за да борим кризата за висококвалифицирани кадри

България се бори с кризата за висококвалифицирани кадри, с внос на ИТ експерти от Индия, а Франция наемат лекари от Мароко и Алжир.

Това сочат данни на Евростат за издадените сини карти – разрешителни за работа на служители от страни, извън ЕС, предадоха от Novini.bg.

С тези работни визи европейските работодатели могат да наемат специалисти в сферата на здравеопазването, високите технологии и науката. Европейските работодатели могат да наемат специалисти в сферата на високите технологии, здравеопазването и науката, благодарение на тези работни визи.
Сини карти са били издадени на близо 21 000 висшисти от трети страни, през 2016 година.
85 % или 17 600 от всички разрешителни са дадени в Германия, а най-търсени се оказват лекарите и инженерите.
Работодателите във федералната република наемат лекари основно от Турция и Индия, докато за компютърни експерти разчитат на кадри от Украйна и Китай.
Немските шефове издават работни визи на специалисти от САЩ, Китай и Русия, поради недостига на инженери.
750 служители от трети страни са били наети във Франция през 2016 година, това показват данни на европейската статистика.
Най-много работни визи са получили инженерите, предимно от Русия и Украйна, следвани от лекари от Алжир и Мароко, пише Монитор. Инженерите от Русия и Украйна са получили най-много работни визи, следвани от лекари от Мароко и Алжир.

На четвърто място по брой работни визи се нареждат Италия, там са били издадени 254 документа и Люксембург със 636 разрешителни. Десетки полски фирми, поискали сини карти за 673 експерта, през 2016 година, са се възползвали от възможността да наемат висококвалифицирани кадри от страни извън Европейския Съюз.
България по „внос“ на висококвалифицирани работни сили от трети страни, заема осмо място, страната ни е издала 115 разрешения за работа, през 2016 година. Все повече работодатели наемат инженери от Тунис, Русия и Турция, а у нас най-много чужденци идват в ИТ сектора, като масово пристигат от Индия, Китай, Украйна и Русия.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder