Топ вести
21.04.2018 - Да избягаш от родината! Хиляди българи търсят по-добър живот в Гърция (видео)
21.04.2018 - 29 годишен влиза в надпреварата за община Макреш (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Мария Димитрова – „Зов Нюз“ : Заплашиха ме след като направих интервю, с внука на хванатата жена с наркотици, на летището в Цюрих (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Димитър Стоянов от „Биволъ“: Недоумявам как години наред органите на реда във Враца не предприеха нищо срещу ОПГ, разпространяваща наркотици (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - „Welcome to Loutraki“ – BG version (Темите – сезон 5 )
20.04.2018 - Премиера: Темите – сезон 5 (Екипът на предаването на гости в слънчево Лоутраки)
20.04.2018 - БДЖ предварително ще продава билети за празниците
20.04.2018 - Проведе се първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата
20.04.2018 - Григор Димитров на полуфинал в Монте Карло
20.04.2018 - Румен Радев от Монтана: „Трябва да спрем да говорим, че Северозападът е най-бедният регион в Европа и България“
Втора на олимпиада се класира ученичка от езиковата гимназия, във Видин

Втора на олимпиада се класира ученичка от езиковата гимназия, във Видин

Кристина Владиславова Петрова, дванадесетокласничка от Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“, във Видин, се класира на второ място в националния етап на провелата се на 1-ви април олимпиада по български език и литература, в град Сливен, съобщават от bnr.bg.

Едва 12 стотни не са достигнали на Кристина, да получи званието „лауреат“.

„Резултатът на Кристина е забележителен и е най- високият, получен от ученик от Видинска област, за последните 20 години, на национален етап на олимпиада по български език и литература“ – каза с удовлетворение учителката ѝ по литература Пенка Милушева.

Единственият представител от Видинска област, класиран за националния етап на олимпиадата по български език и литература, била Кристина Петрова.
Оценката, получена от областната комисия, резултат отличен 5.75, е била потвърдена и от националната комисия, а тя е най-високата в страната, като пълни шестици няма.
Кристина е била и единствената единадесетокласничка от областта, класирана за участие в националния кръг на олимпиадата отново по български език и литература, миналата година, тогава се наредила сред първите десет.

Ученичката е също и единствен участник от областта, който предстои да представи Видин в националния кръг на олимпиадата по география и икономика, в Стара Загора, на 27 до 29 април, допълват още от учебното заведение.

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder