Топ вести
22.05.2018 - Извънредно и на живо: Служителите по чистотата във Видин, излизат на протест (Новините на Видин Вест)
22.05.2018 - Чудотворната икона на св. Богородица „Одигитрия Байталска“ пристигна във Видин, за поклонение
22.05.2018 - Около 1,6 млрд. лв. ще се инвестират във ВиК, в 51 населени места
22.05.2018 - Областна комисия предлага промени в проекта на Националната здравна карта за област Видин
22.05.2018 - Пърформънс „Хронолог-разказвачът на време”, включващ се в културната програма на Бг Европредседателството, ще се изпълни в Монтана
22.05.2018 - На 26 май се провежда шесто издание на фестивала на народната кухня „Бабина душица“, в Монтана
22.05.2018 - Задържаха 23-годишен шофьор, употребил метамфетамини и канабис, в гр. Бяла Слатина
22.05.2018 - На територията на ОД МВР – Враца се проведе мащабна специализирана операция по линия „Наркотици“
22.05.2018 - Владимир Путин посреща Румен Радев, в Сочи
22.05.2018 - Министър-председателят разпореди изготвянето на механизъм за изплащане на заплатите във врачанската и ловешката болница
Бойко Борисов пристигна в Косово. Президентът Хашим Тачи му връчи медал

Бойко Борисов пристигна в Косово. Президентът Хашим Тачи му връчи медал

Еднодневното посещение на премиера Бойко Борисов в Косово започна.
Във времето на визитата, Борисов ще проведе среща с президента на Косово Хашим Тачи. На нея ще бъдат обсъдени възможностите, свързани с гарантирането на мира и сигурността в региона и тези за задълбочаване на европейската интеграция на страните от Западните Балкани, предадоха от Novini.bg.

Борисов дискутира с косовския президент в телефонен разговор, провеждан миналата седмица, предстоящата среща на върха ЕС – Западни Балкани. Тя ще се проведе на 17 май, в София, в контекста на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. След разговора, в съобщение, публикувано в социалната мрежа „Фейсбук“, Тачи заяви, че е планирана среща за „координация, свързана с двустранните отношения и евроатлантическия дневен ред“, с българския министър-председател.
Проектите за дигитална и инфраструктурна свързаност между шестте страни от Западните Балкани (Македония, Сърбия, Черна гора, Косово, Босна и Херцеговина и Албания) и Европейския съюз, са другите теми, които ще бъдат засегнати в рамките на дискусиите в Прищина.

В програмата на визитата на Бойко Борисов в Прищина, освен с Тачи, предстоят и са предвидени разговори с косовския премиер Рамуш Харадинай и с ръководителя на делегацията на ЕС в Косово Наталия Апостолова. Разговорите между Борисов и Хашим Тачи започнаха, като след края им двамата ще дадат пресконференция. В Прищина министър-председателят е придружаван от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.
Президентът на Косово връчи Медал за независимост на премиера ни. А поводът – 10 години от обявяването на независимостта в Косово.
Това е първа визита на български премиер в Косово.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder