Топ вести
22.06.2018 - Какви са щетите след пороя в монтанското село Ерден?
22.06.2018 - Конфликт за паркомясто. Кой контролира стикерите за коли на хора с увреждания?
22.06.2018 - Нов случай на избягал затворник!
22.06.2018 - Нов сезон – второ издание на фестивала за опера и балет, във Видин
22.06.2018 - „ДУНАВСКИ ДРАГАЖЕН ФЛОТ ВИДИН” АД изпълни договор за изпълнение на Проект „Добри и безопасни условия на труд 2016“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.
22.06.2018 - Среща с националните шампиони по роботика, от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, в Община Видин
22.06.2018 - Велосипедистка пострада, след удар в предна дясна врата на товарен камион
21.06.2018 - Спира ли инвазивната кардиология във Видин?
21.06.2018 - Метеоролозите от БАН на протест, заради ниски заплати
21.06.2018 - Защо дърветата в градовете се „обезглавяват“?
Бойко Борисов пристигна в Косово. Президентът Хашим Тачи му връчи медал

Бойко Борисов пристигна в Косово. Президентът Хашим Тачи му връчи медал

Еднодневното посещение на премиера Бойко Борисов в Косово започна.
Във времето на визитата, Борисов ще проведе среща с президента на Косово Хашим Тачи. На нея ще бъдат обсъдени възможностите, свързани с гарантирането на мира и сигурността в региона и тези за задълбочаване на европейската интеграция на страните от Западните Балкани, предадоха от Novini.bg.

Борисов дискутира с косовския президент в телефонен разговор, провеждан миналата седмица, предстоящата среща на върха ЕС – Западни Балкани. Тя ще се проведе на 17 май, в София, в контекста на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. След разговора, в съобщение, публикувано в социалната мрежа „Фейсбук“, Тачи заяви, че е планирана среща за „координация, свързана с двустранните отношения и евроатлантическия дневен ред“, с българския министър-председател.
Проектите за дигитална и инфраструктурна свързаност между шестте страни от Западните Балкани (Македония, Сърбия, Черна гора, Косово, Босна и Херцеговина и Албания) и Европейския съюз, са другите теми, които ще бъдат засегнати в рамките на дискусиите в Прищина.

В програмата на визитата на Бойко Борисов в Прищина, освен с Тачи, предстоят и са предвидени разговори с косовския премиер Рамуш Харадинай и с ръководителя на делегацията на ЕС в Косово Наталия Апостолова. Разговорите между Борисов и Хашим Тачи започнаха, като след края им двамата ще дадат пресконференция. В Прищина министър-председателят е придружаван от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.
Президентът на Косово връчи Медал за независимост на премиера ни. А поводът – 10 години от обявяването на независимостта в Косово.
Това е първа визита на български премиер в Косово.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder