Френският посланик Ерик Льобедел – Няма Трета световна война

Френският посланик Ерик Льобедел – Няма Трета световна война

След ударите в Сирия няма Трета световна война. Това обяви посланикът на Франция у нас – Ерик Льобедел пред N0VA.

Той подчерта, че Франция настоявала за провеждане на подобни атаки още през 2013 година, но така и не било направено, съобщават от dariknews.bg.

С увереност можем да твърдим, че ударите бяха успешни и противовъздушната отбрана не беше ефикасна”, заяви още дипломатът.

Добави, че понеделник ООН ще обсъжда общ план, който е изготвен от Франция. Планът съдържа четири точки. А те са именно – пълно унищожение на сирийската химическа програма, спиране на военните действия в Сирия и предоставяне на хуманитарна помощ, елиминиране на ИДИЛ и постигане на трайно решение в политиката за проблемите в размирната страна.

„Всички, включително и Русия, знаят, че Сирия няма бъдеще, начело с Асад. Промени обаче могат да се случат постепенно. Трябва да убедим нашите руски приятели, че могат да играят конструктивна роля и конструктивно да отстояват интересите си в Сирия”, коментира още Льобедел.

По негово мнение, от случилото се преди години в Либия трябва да бъдат извлечени поуки, включително във връзка със Сирия.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder