Отпускат пари за наемане на работници във Враца

Отпускат пари за наемане на работници във Враца

От институцията във Враца съобщиха, че търсят работодатели, които желаят да наемат безработни по програми, финансирани от Бюрото по труда.
Стремежът е да бъде насърчено даването на занимание на млади хора, за което има свободен финансов ресурс, заявиха още от трудовата борса, предаде bnr.bg.

Налице са няколко мерки, по които може да се кандидатства през април.От институцията уточняват, че се предлага финансова подкрепа на предприемачи, откриващи до 5 работни места /микропредприятия/, както и за работодатели, наели самотни родители или военноинвалиди, майки-осиновителки и осиновители. За привличането на стаж на хора на 30 и над 30 години са отпуснати 2 943 лева, допълниха от Бюрото по труда. За наемането по Закона за насърчаване на заетостта на безработни младежи до 29 години, са заделени 6 796 лева, докато за стажуване на хора без постоянно занимание на същата възраст – 3 033 лева.

Има ресурс от 6 421 лева за подпомагане на наемането на безработни до 55 години и на продължително време останали без трудови навици хора – 7 708 лева. Също така съществува ресурс и в подкрепа на чиракуване или осигуряване на наставници – 4 170 лева, това посочиха още от Бюрото по труда. Там може да се намери и допълнителна информация / в Бюрото по труда/.
Срок за кандидатстване – от днес, 16 април до 24 април – следващия вторник.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder