Топ вести
21.04.2018 - Да избягаш от родината! Хиляди българи търсят по-добър живот в Гърция (видео)
21.04.2018 - 29 годишен влиза в надпреварата за община Макреш (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Мария Димитрова – „Зов Нюз“ : Заплашиха ме след като направих интервю, с внука на хванатата жена с наркотици, на летището в Цюрих (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Димитър Стоянов от „Биволъ“: Недоумявам как години наред органите на реда във Враца не предприеха нищо срещу ОПГ, разпространяваща наркотици (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - „Welcome to Loutraki“ – BG version (Темите – сезон 5 )
20.04.2018 - Премиера: Темите – сезон 5 (Екипът на предаването на гости в слънчево Лоутраки)
20.04.2018 - БДЖ предварително ще продава билети за празниците
20.04.2018 - Проведе се първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата
20.04.2018 - Григор Димитров на полуфинал в Монте Карло
20.04.2018 - Румен Радев от Монтана: „Трябва да спрем да говорим, че Северозападът е най-бедният регион в Европа и България“
Повече от десетки партии не са се отчели пред Сметната палата

Повече от десетки партии не са се отчели пред Сметната палата

За 2017 година цели 25 партии не са подали годишните си финансови отчети пред Сметната палата. Това съобщават от институцията. От тях действащи са 18 партии, предадоха от actualno.com.

А именно ПП „Българска индустриално аграрна партия“, ПП „Благоденствие-обединение-градивност“, ПП „Вот-Консерватори“, ПП „Български земеделски съюз“, ПП „Гражданска сила“, ПП „Движение народен юмрук за защита на пенсионери, безработни и социално слаби граждани“, ПП „Движение за равноправен обществен модел /ДРОМ/“, ПП „Европейска сигурност и интеграция /ЕСИ/“, ПП „Другата България“, ПП „Народняшка земеделска партия Никола Петков“, ПП „Либертас България“, ПП „Обединена България“, ПП „Национално патриотично обединение“, ПП „Роден край“, ПП „Политическо движение заедно със Сливен“, ПП „Федерация активно гражданско общество“, ПП „Съюз на демократичните партии и движения ЕРА-З“ и ПП „Черноморец“.

За втора поредна година декларация не подават четири от въпросните партии – ПП „Гражданска сила“, ПП “ Български земеделски съюз“, ПП „Народняшка земеделска партия Никола Петков“ и ПП „Национално патриотично обединение“. По тази причина от Сметната палата напомнят, че тези формирования трябва да бъдат разпуснати, съгласно Закона за политическите партии, с иск на прокурор.
С прекратена регистрация през 2017 година, са останали 7 партии, които са спрели дейност. Те са – ПП „Обединена партия на пенсионерите в България /ОППБ/“, ПП „Партия движение за социална солидарност“, ПП „Български граждани ЗБОРИМ“, ПП „Движение за благоденствие и възход“, ПП „Камара на експертите“, ПП „Национално движение за свобода и демокрация /НДСД/“ и ПП „Съюз на репресираните в България след 9 септеври 1944 година“.

Пред Сметната палата са се отчели цели 137 партии. На две от тях отчетите са подадени в срок, но не са спазени изискванията на Закона за политическите партии относно съдържанието, формата и начинът на на подаване. Това са – ПП „Нова сила“ и ПП „Национално движение за стабилност и възход /НДСВ/.

Глобени предстои да бъдат всички партии, не представили отчети съгласно Закона за политическите партии и тези, чиито отчети не отговарят на изискванията. Имуществената санкция е в размер от 5000 до 10 000 лева.
Предвижда се Сметната палата да започне своя ежегоден одит на приходите, разходите, финансовата дейност и управлението на предоставеното имущество на политическите партии, които са получавали субсидия през предходната година, участвали са в избори и са ползвали предоставени помещения – общинска или държавна собственост.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder