Румен Радев с остри критики – към работата на правителството и на парламента

Румен Радев с остри критики – към работата на правителството и на парламента

Радев: В момента България прилича на строителна площадка. Някакви хора носят материали, други ги крадат, защото е тъмно.
Президентът Румен Радев разкритикува остро работата на правителството и Народното събрание, предадоха от dariknews.bg.

„Едни и същи фирми печелят обществени поръчки. От 10 фирми накрая остава една. Фирми с неясна собственост и капитали изкупуват енергопреносната мрежа. Това разкрива неспособността на държавата да защити обществения интерес“, заяви президентът Румен Радев по време на лекция пред преподаватели и студенти в УНСС.

„Когато говорим за икономика, трябва да помним, че тя е пряко свързана с политиката. Не трябва да забравяме, че успехът на всяка политика се измерва с ползите за обществото. България е най-бедната и корумпирана държава в Европейския съюз. Българските пенсионери мизерстват“, коментира още държавният глава.

Радев изнесе обучителна лекция за социално-икономическото развитие на българските посланици, студенти и преподаватели в рамките на Младежки икономически форум.

„В момента България прилича на строителна площадка. Някакви хора носят материали, други ги крадат, защото е тъмно. Едни хора строят магистрали, а след тях остават дупки, защото е тъмно. Крайно време е да включим прожекторите!“, допълни още Румен Радев.

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder