Топ вести
21.01.2019 - След запой! Мъж бе брутално убит в Димово
20.01.2019 - Посоки Северозапад: Бюджет ‘2019 на община Видин като финансово стабилна мизерия
20.01.2019 - „КЪПАЧИТЕ 2019“: ЕДИНСТВЕНИЯТ РИТУАЛ ЗАПАЗЕН В БЪЛГАРИЯ ! (снимки)
20.01.2019 - Пълен абсурд! Една проверка, две различни констатации!? Защо „Медицински одит“ и РЗИ си противоречат?
20.01.2019 - Пламен Петров-БДИН -Видин:“Парите на Байчев ще послужат за поправяне на щетите, които е нанесъл“ (Темите -Рестартът)
20.01.2019 - Бдин – Видин – рунд пореден! Още един футболист се оплака от клуба. Какво се случва?
19.01.2019 - Mилен Милчев: „Всички които излязоха на улицата миналия януари, бяха излъгани“ (Темите -Рестартът)
19.01.2019 - Премиера: Темите – Рестартът с водещ Калин Иванов
19.01.2019 - Влог и в банков клон извън ЕС със защита до 100 000 евро
19.01.2019 - Камарата на строителите иска разрешенията за строеж да минават идеен проект
Шокиращи ритуали по света

Шокиращи ритуали по света

По света има странни и шокиращи ритуали. Те са Свързани със свадби, погребения и търсене на духовно просветление, а ето и пет от тях.

1. Ходене по жарава
Традицията е известна и по нашите ширини като нестинарство, това е древен обичай в България и Гърция. Церемонията там е посветена на деветте основни божества-императори и включва пречистване чрез ходене по горещи въглени. Местните смятат, че духът на огъня плаши злите сили и има свойството да лекува редица заболявания.

2. Танц с мъртвите
Фамадихана е ритуална церемония за почитане на мъртъвците, която жителите на остров Мадагаскар извършват от векове. По време на ужасяващия ритуал покойниците се изваждат от гробовете, сменя се платното, с което са увити, хващат им ръцете и танцуват с тях. Накрая ги връщат обратно в гробовете. Според местните поверия човек преминава в отвъдния свят само когато тялото му се разложи напълно, а дотогава той трябва периодично да бъде „раздрусван“.

3. Смъртен ритоал
Той се провежда в тропическата джунгла на Амазонка хората от племето яномамо имат традиция да кремират своите починали близки. Пепелта добавят към бананова каша, която изяждат. Според тях смъртта е неестествен процес и затова изпълняват този ритуал, с който вярват, че душите на техните близки продължат да живеят с тях.

4. Небесно погребение
Тибетските монаси вярват в кръговрата на прераждането на човешката душа и затова те не виждат смисъл в традиционното погребение на тялото на починалия. Душата, според тях, не е свързана с физическата си обвивка. След смъртта на човек специален служител реже тялото му на малки парчета, с които храни лешоядите в планината.

5. Канибализъм
Един от най-шокиращите ритуали по света е този на индийската секта агхори. Те вярват, че плътта и тялото са преходни и нямат тежест в този свят. Затова те обитават гробища и места за кремации. Необичайните им ритуали са свързани с ядене на човешка плът, мърша, пиене от човешки черепи, медитация сред труповете и рисуване по телата с пепел от изгорени трупове – всичко това в търсене на духовно просветление.

Източник: dariknews.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder