Топ вести
21.04.2018 - Да избягаш от родината! Хиляди българи търсят по-добър живот в Гърция (видео)
21.04.2018 - 29 годишен влиза в надпреварата за община Макреш (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Мария Димитрова – „Зов Нюз“ : Заплашиха ме след като направих интервю, с внука на хванатата жена с наркотици, на летището в Цюрих (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - Димитър Стоянов от „Биволъ“: Недоумявам как години наред органите на реда във Враца не предприеха нищо срещу ОПГ, разпространяваща наркотици (Темите – сезон 5)
21.04.2018 - „Welcome to Loutraki“ – BG version (Темите – сезон 5 )
20.04.2018 - Премиера: Темите – сезон 5 (Екипът на предаването на гости в слънчево Лоутраки)
20.04.2018 - БДЖ предварително ще продава билети за празниците
20.04.2018 - Проведе се първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата
20.04.2018 - Григор Димитров на полуфинал в Монте Карло
20.04.2018 - Румен Радев от Монтана: „Трябва да спрем да говорим, че Северозападът е най-бедният регион в Европа и България“
Шокиращи ритуали по света

Шокиращи ритуали по света

По света има странни и шокиращи ритуали. Те са Свързани със свадби, погребения и търсене на духовно просветление, а ето и пет от тях.

1. Ходене по жарава
Традицията е известна и по нашите ширини като нестинарство, това е древен обичай в България и Гърция. Церемонията там е посветена на деветте основни божества-императори и включва пречистване чрез ходене по горещи въглени. Местните смятат, че духът на огъня плаши злите сили и има свойството да лекува редица заболявания.

2. Танц с мъртвите
Фамадихана е ритуална церемония за почитане на мъртъвците, която жителите на остров Мадагаскар извършват от векове. По време на ужасяващия ритуал покойниците се изваждат от гробовете, сменя се платното, с което са увити, хващат им ръцете и танцуват с тях. Накрая ги връщат обратно в гробовете. Според местните поверия човек преминава в отвъдния свят само когато тялото му се разложи напълно, а дотогава той трябва периодично да бъде „раздрусван“.

3. Смъртен ритоал
Той се провежда в тропическата джунгла на Амазонка хората от племето яномамо имат традиция да кремират своите починали близки. Пепелта добавят към бананова каша, която изяждат. Според тях смъртта е неестествен процес и затова изпълняват този ритуал, с който вярват, че душите на техните близки продължат да живеят с тях.

4. Небесно погребение
Тибетските монаси вярват в кръговрата на прераждането на човешката душа и затова те не виждат смисъл в традиционното погребение на тялото на починалия. Душата, според тях, не е свързана с физическата си обвивка. След смъртта на човек специален служител реже тялото му на малки парчета, с които храни лешоядите в планината.

5. Канибализъм
Един от най-шокиращите ритуали по света е този на индийската секта агхори. Те вярват, че плътта и тялото са преходни и нямат тежест в този свят. Затова те обитават гробища и места за кремации. Необичайните им ритуали са свързани с ядене на човешка плът, мърша, пиене от човешки черепи, медитация сред труповете и рисуване по телата с пепел от изгорени трупове – всичко това в търсене на духовно просветление.

Източник: dariknews.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder