Топ вести
25.05.2018 - Д-р Виолета Дочкова: Болницата във Видин ще се управлява от същия екип, който сключи договори с частно дружество и остави дългове за 5млн. лева (Темите -сезон 5)
25.05.2018 - Цветомир Николов: Заплашиха да съсипят бизнеса и семейството ми, ако подкрепя опонент на изборите в Макреш (Темите – сезон 5)
25.05.2018 - Избори и назначения по Видински! (Темите – сезон 5 )
25.05.2018 - Качество на водата, която пием. Ефективно ли се охраняват водоизточниците у нас?
25.05.2018 - Хайдушки бал в Симитли. Братя-близнаци избраха за празника си автентично нетрадиционно облекло!
25.05.2018 - Премиерът Борисов – на аудиенция при папа Франциск, във Ватикана
25.05.2018 - Запалване на вечния огън, във Враца, за откриването на „Ботеви дни 2018“
25.05.2018 - Симфониета Враца и млади таланти, с концерт в НЧ „Развитие“
25.05.2018 - Празнична заря-проверка в Козлодуй. Възстановка на слизането на Ботевата чета на козлодуйския бряг
25.05.2018 - Новят регламент за защита на личните данни в ЕС, влиза в сила
Шокиращи ритуали по света

Шокиращи ритуали по света

По света има странни и шокиращи ритуали. Те са Свързани със свадби, погребения и търсене на духовно просветление, а ето и пет от тях.

1. Ходене по жарава
Традицията е известна и по нашите ширини като нестинарство, това е древен обичай в България и Гърция. Церемонията там е посветена на деветте основни божества-императори и включва пречистване чрез ходене по горещи въглени. Местните смятат, че духът на огъня плаши злите сили и има свойството да лекува редица заболявания.

2. Танц с мъртвите
Фамадихана е ритуална церемония за почитане на мъртъвците, която жителите на остров Мадагаскар извършват от векове. По време на ужасяващия ритуал покойниците се изваждат от гробовете, сменя се платното, с което са увити, хващат им ръцете и танцуват с тях. Накрая ги връщат обратно в гробовете. Според местните поверия човек преминава в отвъдния свят само когато тялото му се разложи напълно, а дотогава той трябва периодично да бъде „раздрусван“.

3. Смъртен ритоал
Той се провежда в тропическата джунгла на Амазонка хората от племето яномамо имат традиция да кремират своите починали близки. Пепелта добавят към бананова каша, която изяждат. Според тях смъртта е неестествен процес и затова изпълняват този ритуал, с който вярват, че душите на техните близки продължат да живеят с тях.

4. Небесно погребение
Тибетските монаси вярват в кръговрата на прераждането на човешката душа и затова те не виждат смисъл в традиционното погребение на тялото на починалия. Душата, според тях, не е свързана с физическата си обвивка. След смъртта на човек специален служител реже тялото му на малки парчета, с които храни лешоядите в планината.

5. Канибализъм
Един от най-шокиращите ритуали по света е този на индийската секта агхори. Те вярват, че плътта и тялото са преходни и нямат тежест в този свят. Затова те обитават гробища и места за кремации. Необичайните им ритуали са свързани с ядене на човешка плът, мърша, пиене от човешки черепи, медитация сред труповете и рисуване по телата с пепел от изгорени трупове – всичко това в търсене на духовно просветление.

Източник: dariknews.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder