Видинчанка ще вземе участие в Европейското по бокс за младежи и девойки в Италия

Видинчанка ще вземе участие в Европейското по бокс за младежи и девойки в Италия

На 18 април, видинчанката Елина Георгиева ще участва в европейското първенство по бокс за младежи и девойки в Италия, предаде bnr.bg.

Състезателката на видински клуб „Бдин“, със старши треньор Кирил Бушев, ще защитава националния флаг в категорията на 54-килограмовите.

Надпреварата в италиянския град Розето дели Абруци е най-важната за тази година, тъй като шампионатът е квалификация за предстоящото световно първенство и за младежката олимпиада през септември, в Аржентина. Това споделиха старши треньорите Александър Александров, селекционер на младежите и Петър Лесов, селекционер на девойките. Само европейските шампионки по бокс ще заминат през есента за олимпийските игри, в Буенос Айрес.

„Момичетата са много добре подготвени, но конкуренцията ще е просто жестока“, посочи олимпийският шампион от игрите в Москва през 1980-а Петър Лесов.
Те са имали спаринги с аржентински и гръцки опонентки, от 23 март, по време на лагера в София. Станимира Петрова и Златислава Чуканова, две от най-титулованите наши боксьорки при жените са помагали също за усъвършенстването на девойките.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder