Детски специалисти от „Пирогов“ ще преглеждат безплатно деца във Видин

Детски специалисти от „Пирогов“ ще преглеждат безплатно деца във Видин

Специалисти от Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н. И. Пирогов“ – София, ще преглеждат деца във Видин, безплатно, съобщават от bnr.bg.
Прегледите са част от „Национална програма Детско здраве – Пирогов“, кампания, чиято цел е подпомагане на лекари от отдалечените региони на страната, това обясни нейният основател и специалист по „Уши, нос и гърло“, доктор Асен Меджидиев:

„В програмата участват детски травматолог, детски хирург, детски оториноларинголог, детски специалист „Уши, нос, гърло“, детски уролог, последната година преглежда и детски офталмолог – очен лекар. Идеята е помощ на педиатрите и на общопрактикуващите лекари по райони, където специалистите от по-тесните педиатрични специалности са оскъдни. Съответно програмата е и в помощ на родителите. Дори и да няма проблеми едно детенце, хубаво е един път в годината да посещава профилактични прегледи“.

На 27 април, от 9 до 16 часа, ще се проведат прегледите – в сградата на Многопрофилна болница за активно лечение „Света Петка“, във Видин. Необходимо е предварително записване на регистратурата на видинската болница, но дошлите допълнително деца, също няма да бъдат върнати, заяви доктор Меджидиев. Той съобщи още, че кампанията ще продължи и в други градове от страната, след Видин.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder